- Srbiji nije mjesto u EU i de facto je diskvalificirana za prijem u Europsku uniju, poručio Carl Bildt

Žestoko po na našim susjedima zbog ignoriranja sankcija Rusiji! Carl Bildt, bivši švedski premijer i posrednik u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Evo što je kazao danas na Twitteru:

- Zbog neuvođenja sankcija Rusiji, za Srbiju nema mjesta u Europskoj uniji!

Carl Bildt, švedski političar i diplomata udario je iz sve snage na Srbiju! Zatražio je javno da Srbija nikada ne bude primljena u Europsku uniju.

Komentirajući zvanični stav Srbije, "da poštiva teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji", Bildt je oštro osudio takvo soliranje, nezabilježeno u preostalom dijelu Europe

 
- Ovim stavom Srbija se de facto diskvalificirala iz EU procesa pristupanja. Ne bi trebalo biti mjesta za nove EU članice koji ne dijele naše osnovne vrijednosti i interese,napisao je Bildt.

- Srbiji nije mjesto u EU i de facto je diskvalificirana za prijem u Europsku uniju, poručio Carl Bildt Carl Bildt/Twitter
27. 2. 2022

Bildt je bio međunarodno zapažen kao posrednik u jugoslavenskim ratovima, služeći kao specijalni izaslanik Europske unije za bivšu Jugoslaviju od lipnja 1995., supredsjedavajući Daytonske mirovne konferencije u studenom 1995. i visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu od prosinca 1995. do lipnja 1997., neposredno nakon rata u BiH. Od 1999. do 2001. bio je posebni izaslanik glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za Balkan.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.