Srbi i Mađari osvajaju hrvatsku plodnu zemlju, jer su im to Plenković, Borg i Lex Agrokor omogućili

ALARM zbog Fortenove koja prodaje hrvatsku zemlju strancima! Ivan Lovrinović ponovio je sve ono na što je upozorio još pred 7 godina kad su moćnici rasturili Agrokor i stavili na bubanj svu imovinu pa tako i plodnu hrvatsku zemlju.

Oni nisu oteli zemlju Todoriću, oteli su je Hrvatskoj, jer sad prelazi u ruke stranaca!

Srbi i Mađari osvajaju hrvatsku plodnu zemlju, jer su im to Plenković, Borg i Lex Agrokor omogućili Ivan Lovrinović / FB
31. 1. 2024

Evo što je o nimaloi mudrom potezu za Hrvatsku napisao profesor Inav Lovrinović:

- Ono što sam rekao o slučaju Agrokor u rujnu 2017.g. danas se pokazuje istinitim i ostvaruje se. A rekao sam u Saboru sljedeće: "Znate li tko će za desetak godina biti većinsko stanovništvo u Slavoniji? Tamo su Agrokorove firme, naivan je onaj tko misli da se Slavonci iseljavaju slučajno, oni koji preuzmu koncesiju od Agrokora trebat će radnu snagu, i to jeftiniju, a ona će doći iz drugih zemalja...Najveće koristi imat će neka treća susjedna zemlja. Sve što gledamo je igrokaz za javnost, a građani trebaju znati da se iza brda nešto veliko valja".Eto, nakon kriminalnog Lex Agrokora kojim je osnovana Fortenova pod palicom Borg grupe danas smo došli u situaciju da se ništa bitno nije riješilo preobrazbom Agrokora u Fortenovu. Zaduženost je podjednaka a ono što je gore jest da se koncern osipa. Sada se žele riješiti sektora poljoprivrede iz svoga portfelja i tu je ta opasnost koju sam najavio 2017.g. da će na taj način novi vlasnik doći do koncesije nad 30 tisuća hektara najplodnije zemlje u Hrvatskoj a ona se nalazi u blizini srbijanske i mađarske granice. Oni će se sigurno pojaviti na natječaju i ako kupe taj biznis onda je otvoren put za promjenu demografske i svake druge slike Slavonije i Baranje.Rješenje je jednostavno; Sabor mora donijeti odluku o raskidu koncesije nad tim zemljištem i dodijeliti ga koncesijom manjim domaćim proizvođačima koji su ionako uvijek nudili više cijene.Poljoprivreda nam je previše važna da bi se dopustilo Vladi da se igra s našom prehrambenom sigurnošću i nacionalnom sigurnošću glede tog dijela Hrvatske.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.