Sluganska HR politika omogućila je Rusima da se domognu naše zemlje, voda i Agrokora, Mađari energetike, a ima ih još koji su narušili HR suverenitet

Damir Vanđelić, razotkriva kako je Hrvatska postala ekonomski i politički vazal Mađara, Rusa i još mnogih. Da nije prije lex Agrokora izmijenjen Zakon o koncesijama ne bi se mogle prenijeti koncesije na zemlju i vodu ruskim bankama. Naveo je: - Mislite li da je slučajnost da odvjetnik banke VTBa 17.3.2017. radi za našu Vladu ugovore o prepuštanju svih 100 % Todorićevih udjela isključivo ruskim bankama, a da pri tome drugi, uglavnom HR vjerovnici, izvise.

Sluganska HR politika omogućila je Rusima da se domognu naše zemlje, voda i Agrokora, Mađari energetike, a ima ih još koji su narušili HR suverenitet N1 screenshot
1. 3. 2022

Foto: Screenshot/N1

Damir Vanđelić, donedavno šef Nadzornog odbora INA-e, vrhunski manager, hrvatski branitelj, zatočenik srpskih logora..., u samo nekoliko rečenica jednostavno je opisao kako je Hrvatska rasprodala svoj suverenitet. Eto što je napisao:

- Mislim da mi trebali voditi brigu o tome da Hrvatska opstane. Vi prodaju plina zovete ulaganjem u hrvatsko gospodarstvo? Ja to zovem uvozom. Vi zaista vjerujete da je Gazprom donosio tržišne odluke i birao partnera na nekom poduzetničkom natječaju?

Vi zaista vjerujete da je SBER i VTB napravio due-diligent effort kada je ulagao u Agrokor ili je htio kontrolu nad najvećom tvrtkom u Hrvatskoj koja je bila i 15 % domaćeg BDP-a? Da nije prije lex Agrokora izmijenjen zakon o koncesijama, Agrokor kod zrcaljenja kompanija ne bi mogao prenijeti koncesije na zemlju i vodu.

Mislite da je slučajnost da odvjetnik VTBa 17.3.2017. radi za našu Vladu ugovore o prepuštanju svih 100% Todorićevih udjela isključivo ruskim bankama bez da se podmire drugi vjerovnici?

Vi zaista vjerujete da je Zsolt Hernadi podmitio Ivu Sanadera radi sebe, a ne u interesu mađarske države koja ga sad štiti i proglašava ga nacionalnim interesom i ne "isporučuje ga HR pravosuđu"?

Vi zaista vjerujete da rafinerija u Bosanskom Brodu koja proizvodi gubitke i po 90 mil EUR godišnje je tamo jer je poduzetnik tako odlučio? 

Vi zaista vjerujete da reverzibilni tok JANAFA ne dobiva uporabnu dozvolu, jer je neki tehnički problem i da zato mi izvozimo u Mađarsku? 

Ono što smatram da je GONG dobro pogodio je to da je niz nepametnih političkih odluka doneseno, da postoji utjecaj na političare (mito Sanader, posudbe strankama, marketing, lobiranje) od strane državnih kompanija koje su produžene ruke tih istih država i njihovih politika. Hrvatska je trebala diverzificirati svoje izvore (pitajte se tko stvarno kontrolira LNG?) povećati obnovljive izvore (usput HEP-ove hidroelektrane na Dravi je stopirala Mađarska), povećati proizvodnju plina na 60% potreba RH.

Damir Vanđelić naveo je samo neke od highlightsa hrvatske sluganske politike, ostavivši na kraju tri točke, jasno sugerirajući da bi o ovoj temi mogao pisati danima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.