Sinčiću i kritičarima u inat Debeljak u splitskom škveru radi mega brod vrijedan 1,5 milijardi eura sa 547 stanova, školom, bankom...

Splitsko će brodogradilište "Brodosplit" za Amerikance graditi plutajući grad koji će imati čak i školu i bolnicu.

Nova magla vlasnika Splitskog brodogradilišta ili posao stoljeća posrnulog diva?

Dalmatinci trljaju ruke jer su dobili gotovo nevjerojatnu narudžbu koja bi mogla spasiti njihovo brodogradilište. Naručitelji je iz SAD-a a ideja je napraviti stanove za život na moru, za život koji će uvijek slijediti sunce, toplinu i idelane vremenske uvjete.

Sinčiću i kritičarima u inat Debeljak u splitskom škveru radi mega brod vrijedan 1,5 milijardi eura sa 547 stanova, školom, bankom... Youtube/posnetek zaslona
21. 8. 2022

Splitsko brodogradilište gradit će plutajući grad za američke naručitelje. Na MV Narrativu gosti se neće mijenjati sa svakim putovanjem, već će na njemu moći živjeti dulje vrijeme. Brod će imati 547 stanova, školu, banku, poštu i bolnicu. Brod-kuću će pokretati ukapljeni prirodni plin. Izvješćuje 24ur.com.

Posao je vrijedan 1,5 milijardi eura. Brod će biti dugačak 232,5 metara, a uz standardne sadržaje - bazene, restorane, barove - stanovnicima će nuditi i pravu rezidencijalnu zajednicu. Brod će imati i sletište za avione te marinu u kojoj će se gosti moći smjestiti. plovite čamcima ili jet skijima.
 

 

Putnici će također imati pristup fitness centru, teniskom terenu, kuglani, stazi za trčanje i golemom wellness centru na brodu.

Brod će slijediti sunce

Još nije poznato kada će brod biti spreman za plovidbu. ali kažu da će ona slijediti sunce. To znači da će ruta biti prilagođena godišnjim dobima.

Očekuje se obilazak stotina luka u kojima će putnici boraviti do pet dana.

Za stambenu jedinicu trebat će izdvojiti otprilike jedan do osam milijuna eura, a bit će dostupan i ograničeni broj stanova za iznajmljivanje, prenosi 24ur.com.
 

Rješenje za problem splitskog škvera?

Brodogradilište Brodosplit, koje će graditi prestižni brod, nedavno je bilo na naslovnicama hrvatskih medija ponajviše zbog problema u poslovanju.

"Sporazum je zaključen te se u suradnji s vlasnikom provode sve potrebne tehničko-komercijalne radnje kako bi se gradnja odvijala u najkraćem realno mogućem roku. Brodosplit ima potencijala i novih zamjerki, zajamčenu budućnost za iduće pet Vjerujemo da ćemo uspješno završiti predstečajni postupak i nastaviti brodograđevnu djelatnost u Splitu”, rekao je za Hinu predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.