Španjolska ponovno uvodi karantenu!

U Španjolskoj se od ponedjeljka 6. srpnja ponovo uvela karantena za stanovnike odmarališta na sjeverozapadu zemlje. Dan ranije karantenske mjere vraćene su i u Kataloniju.

Španjolska ponovno uvodi karantenu! Pixabay
7. 7. 2020

Prema AFP-u, od ponoći 6. srpnja uvedena su karantenska ograničenja za stanovnike 14 općina smještenih u pokrajini Lugo (Galicija). U njima živi oko 70 tisuća ljudi. "Sada imamo 106 slučajeva, 21 više nego prije jednog dana", najavio je jučer na tiskovnoj konferenciji u bolnici Lugo gospodin Isus Vazquez Almuina, glavni zdravstveni direktor autonomne regije Galicija.

Odluka o potencijalnom produljenju karantene donijet će se ovisno o epidemiološkoj situaciji. Prema publikaciji Heraldo, obala će za sada ostati zatvorena.

Na sjeveroistoku zemlje vraćena je karanten za oko 200 tisuća ljudi koji žive u Kataloniji u Lleidi (glavnom gradu provincije) i njenom okruženju u okrugu Segre.

Podsjetimo, izvanredno stanje u Španjolsko "ugašeno" je prije samo dva tjedna, 21. lipnja. Karantenske mjere u zemlji su na snazi ​​više od tri mjeseca, a Španjolska je jedna od najugroženijih zemalja na svijetu s preko 29.000 mrtvih.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.