Smrt na Dakru! Španjolac Carles Falcón preminuo, osam dana nakon teške nesreće na motociklu

Od osnivanja Dakra 1979. godine, reli je izazvao više od 70 smrtnih slučajeva, među natjecateljima i gledateljim. Carles Falcón (TwinTrail Racing), koji je sudjelovao na Dakaru 2024., preminuo je u 45. godini ovog ponedjeljka, 15. siječnja. Prije osam dana doživio je tešku nesreću na motociklu na drugoj etapi utrke.
 

Smrt na Dakru! Španjolac Carles Falcón preminuo, osam dana nakon teške nesreće na motociklu A.S.O. Frederic Le Floc'h DPPI
15. 1. 2024

Dakar 2024. je u žalosti. Ovog ponedjeljka, 15. siječnja, u 45. godini života preminuo je španjolski pilot Carles Falcón. Motociklist je u nedjelju, 7. siječnja, tijekom druge etape doživio tešku nesreću koja je izazvala izljev krvi u mozak.

Stavljen u umjetnu komu

“U ponedjeljak, 15. siječnja, Carles nas je napustio. Liječnički tim je potvrdio da je neurološko oštećenje uzrokovano kardio-respiratornim zastojem tijekom nesreće nepovratno”, napisao je njegov tim TwinTrail Racing Team u priopćenju za javnost.

Dana 7. siječnja, Carles Falcón je pao na 448. km brzinske etape druge etape, na kojoj su se borili Al-Henakiyah i Al-Duwadimi (Saudijska Arabija). Helikopter I prebačen u bolnicu Al Duwadimi nakon što je jedan od pilota iza njega upozorio organizatore. Od tada je bio u induciranoj komi.
Od svog osnivanja 1979. godine, reli je izazvao više od 70 smrtnih slučajeva, među natjecateljima i gledateljima. Tijekom prve etape ovog izdanja 2024. gledatelj je hospitaliziran nakon što ga je udario natjecateljski automobil.
 


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.