On je jedini među njima bio fin momak! Preminuo legendarni član grupe Bijelo dugme

Sutra bi proslavio 74. rođendan. - Bio je sjajan čovjek, uvijek pristojan, bez ikakvih poroka. S njim na pozornici je uvijek bilo lijepo od prvog dana, biranim riječima oprostio se od svog prijatelja Željko Bebek, a kratku, ali poruku koju odzvanja napisao je i Goran Bregović:

- On je jedini među nama bio fini momak. Žao mi je. Počivaj u miru...

On je jedini među njima bio fin momak! Preminuo legendarni član grupe Bijelo dugme Bijelo dugme / Instagram
5. 12. 2023

Vlado Pravdić, glazbenik i klavijaturist grupe Bijelo dugme, preminuo je u Splitu u 74. godini, javlja Dnevni avaz. Glazbenik se posljednjih godina borio s teškom bolešću, a sutra bi proslavio 74. rođendan. Pravdić se prije dvije godine iz SAD-a vratio u Europu, i posljednje je dvije godine živio u Splitu.
Vijest o smrti klavijaturista Bijelog dugmeta Vlade Pravdića zatekla je ljubitelje glazbe

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bijelo dugme (@bijelo_dugme_fansite)

Legendarni glazbeni put velikog muzičatra

U rodnom Sarajevu je sa sedam godina upisao glazbenu školu i naučio svirati klavir. Nakon toga je završio srednju glazbenu školu, ali je potom upisao Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu, gdje je studirao fiziku. Glazbenu karijeru započeo je 1965. godine u grupi 'Walkins' s kojom je svirao do 1968. godine.

Godine 1973. sprijateljio se s Goranom Bregovićem, koji je tada svirao u grupi Jutro. Ubrzo im se pridružio i Pravdić. Nakon raspada grupe većina članova kasnije osniva Bijelo dugme. Pravdić je svirao na prva dva albuma, a onda ga je u jesen 1976. zamijenio Laza Ristovski. Vraća se dvije godine kasnije i svira do 1987. kada se povlači s glazbene scene.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.