Glazbenik koji je brutalno ubio svoju majku (on je napisao hit s Claptonom - "Layla" ) je preminuo

Zbog shizofrenije je čuo glasove (uključujući i majčin) koji su ga tjerali na gladovanje i sprječavali ga da spava, opušta se ili svira bubnjeve. Liječnici su mu isprva pogrešno dijagnosticirali...

Glazbenik koji je brutalno ubio svoju majku (on je napisao hit s Claptonom - "Layla" ) je preminuo Twitter/dvesean
17. 3. 2023

Američki bubnjar Jim Gordon preminuo je nakon duge borbe s mentalnom bolešću. Imao je 77 godina. Umro je u zatvoru, gdje je služio kaznu zbog svirepog ubojstva svoje majke.

 
Talentirani glazbenik koji se borio protiv demona
 

Gordon je u mladosti surađivao s brojnim poznatim glazbenicima, među kojima je i Eric Clapton s kojim je stvorio hit Layla. Također je svirao s Beach Boysima, Steely Danom i The Byrdsima. Njegova glazbena karijera završila je u lipnju 1983. godine kada je udario i izbo svoju 72-godišnju majku do smrti. Nakon čina dijagnosticirana mu je shizofrenija. Godinu dana kasnije osuđen je na najmanje 16 godina zatvora. Nikada nije osuđen uvjetno.

Zbog svoje shizofrenije, Gordon je čuo glasove (uključujući i majčin) koji su ga tjerali da gladuje i sprječavali su ga da spava, opusti se ili svira bubnjeve. Liječnici su mu u početku pogrešno dijagnosticirali i liječili ga od zlouporabe alkohola.

Nasilan i prema partnerici

Već 1970. bio je nasilan prema tadašnjoj partnerici Riti Coolidge. Ubrzo su ljudi iz njegovog najužeg kruga počeli shvaćati da se suočava s brojnim problemima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.