"Rusi su uz pomoć domaćih izdajnika opljačkali hrvatske tvrtke i građane te uništili hrvatsku industriju - pljačka ne staje i ide dalje"

Ivica Todorić pustio svoju ISTINU NA SUNCE i pronašao odgovor na pitanje zašto su ga i tko ga je razbaštinio. Kako tvrdi, zavjera protiv njega i Hrvatske dogodila se zbog globalne igre u kojoj je Putin nadjačao Trumpa i zadominirao mrežom novih ruta za pretovar energije. Napisao je: - Rusima je trebao utjecaj Agrokora u RH i regiji i privatno društvo Agrokor su nasilno i neprijateljski preuzeli. Na kraju je to Rusima omogućio Andrej Plenković koristeći svoj državnički i politički utjecaj upotrebljavajući i pritiskajući institucije Republike Hrvatske da rade protiv hrvatskih investitora, neprijateljski im otimajući privatnu imovinu u korist RUSA.

"Rusi su uz pomoć domaćih izdajnika opljačkali hrvatske tvrtke i građane te uništili hrvatsku industriju - pljačka ne staje i ide dalje" Luka Stanzl/PIXSELL
25. 5. 2021

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Todorić je napisao: -
- Danas imamo nepobitne dokaze da je Andrej Plenković 2016., tadašnji hrvatski zastupnik u EU parlamentu, (praktički od nikuda, nepoznat, tek se učlanio u HDZ), ciljano i planski instaliran, nominiran za predsjednika HDZ-a, a onda i Vlade RH i to od interesnih skupina (globalnih), a sve to iz razloga kako bi se upravo u interesu tih skupina – Rusa, uspostavila kontrola nad ekonomskim i političkim procesima u Republici Hrvatskoj.
Andrej Plenković snima predizborni spot za kampanju 2016 godine u uredu odvjetnika VTB Bank i Sberbank u RH - Borisa Šavorića. Odvjetnika vodećih vjerovnika Agrokora.
HINA objavljuje da je premijer RH Plenković izvijestio Sabor RH o održanim sastancima Europskoga vijeća u 2016. kojom je prilikom kazao – Dijalog s Rusima je ključ u 2017 godini.
Sve ovo se nadalje uklapa u ono što je prije dvije godine objavio INSURGE INTELLIGENCE, financirani istraživački novinarski projekt, Autor: Nafeez Ahmed od 26.02.2019. g.
https://medium.com/.../how-senior-trump-insiders... Iako je u prošlosti ovaj dokument bio predstavljen hrvatskoj javnosti zbog njegovoga značaja, slobodan sam jednim dijelom iznijeti neke od zaključaka. Dakle, radi se o nezavisnom autoru koji je svojim svjedočenjima razotkrio važne činjenice koje su protiv nacionalnoga interesa RH i odnose se na kršenje vladavine prava:
- Američke i ruske korporacije povezane s unutarnjim krugom američkog predsjednika vežu Putinovu plinsku petlju oko vrata Europe. Autor dokazuje da se radi o globalnim strategijama, interesima, dobro i dugoročno planiranim. Autor iznosi zaključak: „Energija je oružje“. Autor dalje dokazuje, da je za SAD i Rusiju ključni trenutak tko će imati politički i ekonomski utjecaj nad Europom, jer će tada taj imati i polugu za upravljanje ovim oružjem.
Autor između ostaloga zaključuje: -  „U središtu tih makinacija nalazi se malena Hrvatska. Hrvatska koja je brzo postala središnja točka u novoj "Velikoj igri". “Hrvatska je u središtu mreže potencijalnih novih ruta za pretovar energije. Zato je Rusija pojačala napore da Hrvatsku kontrolira.
S druge strane dužnosnici Sjedinjenih Država i EU vjeruju da bi se opskrbom plina preko otoka Krka mogla spriječiti europska ovisnost o ruskom plinu. Mediji su objavljivali: - "Terminal bi mogao obuzdati ruske napore da bude jedini dobavljač plina u EU."
Nakon što je Trump preuzeo vlast u SAD, mediji pišu da bi Trump mogao igrati dvostruku igru ​​na Balkanu, čiji bi ishod bio dati prednost Putinu u pogledu energije.
Tako Autor zaključuje: „U ožujku 2017. Rusija je našla najmoćniju ulaznu točku: najveću hrvatsku tvrtku, Agrokor - značajan konglomerat agrobiznisa od 143 tvrtke prisutan i utjecajan na cijelom zapadnom Balkanu“. Autor o Agrokoru prenosi javno objavljene informacije ne ulazeći u analizu toga „slučaja Agrokor“. Ovdje želim ustvrditi da upravo dosje Autora ukazuje vezano uz Agrokor na globalne interese i njihov način izvođenja, koristeći dvije snažne svjetske administracije i njihovo lobiranje, brutalno uništavajući sve pred sobom, a nadasve vladavinu prava, kako bi ostvarili svoj cilj.
Ljudi i tvrtke koje djeluju kao dio Trumpovog unutarnjeg kruga nisu se samo sustavno spojili s ruskim interesima, već su to učinili na način da su ojačali ruski utjecaj na Balkanu, oslabili napore u traženju alternativnih ruta za pretovare energije i potkopali napore na okončanju kronične ovisnosti Europe o ruskom plinu.
Iz dokaza koje je Autor iznio, jasno se vidi da je geopolitički, strateški interes Rusa bio da ovladaju društveno-političkim i ekonomskim životom u Hrvatskoj. U konačnosti su oni uspjeli u svojoj nakani. Jedan od glavnih i najvažnijih ciljeva je bio preuzeti Agrokor, kontrolirati transportne puteve plina, INU, ugovore o kupnji ruskoga plina, a onda i kontrolirati čitav niz drugih ekonomsko-gospodarskih, a posebno društveno-političkih sfera.
Rusima je trebao utjecaj Agrokora u RH i regiji (i općenito u ovome djelu EU) i privatno društvo Agrokor su nasilno i neprijateljski preuzeli. Na kraju je to Rusima omogućio Plenković koristeći svoj državnički i politički utjecaj upotrebljavajući i pritiskajući institucije Republike Hrvatske da rade protiv hrvatskih investitora neprijateljski im otimajući privatnu imovinu u korist RUSA. Uz pomoć njih su Rusi ne samo ostvarili svoj utjecaj u Hrvatskoj i regiji, nego su opljačkali hrvatske tvrtke i građane te uništili konkurentnost hrvatske industrije.
Žalbe opljačkanih preko dvije i pol godine nakon podnošenja Vrhovnom sudu, još uvijek stoje u ladici, dok PRIČA PLJAČKA IDE DALJE.
Nevjerojetno bar kako izgleda da mnogima nije jasno da su dani Plenkoviću odbrojani i da će uskoro sve nezakonitosti u skladu s vladavinom prava biti preispitane i revidirane.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.