Octavijo, dobro nam došla! Danas samo "tizer", a već sutra će se sve znati što donosi osvježenje velikog svjetskog hita koji je začet još 1995.. Dotad...

Promjene su puno veće nego bi se reklo na prvi pogled!

Predstavljanje face list Škode Octavije sve je bliže, a Česi dižu napetost objavljujući razne detalje automobila.

Ovaj put servirali su niz skečeva koji nagovještavaju što će se promijeniti. Više, ... na Valentinovo.

Octavijo, dobro nam došla! Danas samo "tizer", a već sutra će se sve znati što donosi osvježenje velikog svjetskog hita koji je začet još 1995.. Dotad... Škoda
13. 2. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Prema Škodi, kod Octavije su redizajnirani branici i maska ​​te su izoštrena prednja svjetla koja se sada mogu pohvaliti novim svjetlosnim potpisom. Tu su matrix LED prednja svjetla nove generacije s elementom nazvanim "Crystallinium", poznatim iz novog Kodiaqa i Superba.

 
Unutrašnjost još nisu pokazali, ali ne treba očekivati ​​radikalne promjene. No, može se dogoditi da Octavia preuzme neki element interijera, koji će nositi spomenute pridošlice. Kao i motor...

Koji nam hibrid dolazi

Puno se nagađa što će biti s plug-in hibridnom verzijom. Aktualni 1.4 TSI hibrid s električnim dometom od oko 50 kilometara već je pomalo zastario, no najnoviji modeli koncerna već imaju 1.5 TSI i plug-in hibridni sklop s dometom od oko 100 kilometara.

S obzirom da potonja kombinacija dolazi u obnovljenom Golfu, a uzimajući u obzir rodbinske veze, ovu plug-in hibridnu verziju možemo očekivati ​​i u Octaviji. Puno se špekulira o tome da bi Škoda trebala odustati od ovog motora u Octaviji, no redizajnom se to (još) vjerojatno neće dogoditi. Octavia će također i dalje biti dostupna s ručnim mjenjačem prije nego što se konačno povuče iz koncerna nakon 2025. godine.

Promjene su puno veće nego bi se reklo na prvi pogled

Škoda je dolazak obnovljene Octavije najavila za ovogodišnje Valentinovo, 14. veljače, a osvježenje neće biti ograničeno samo na osnovne modele, već će ga dobiti i Sportline i RS izvedbe. U svakom slučaju, nakon četiri godine došlo je vrijeme da Octavia, iako je još popularna dobije prijeko potrebnu nadogradnju.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.