Hoćemo li si moći priuštiti odmor u kampovima i na jadranskim otocima? Provjerite što su nam iz Jadrolinije rekli o cijenama trajekata...

Cijene u hrvatskim kampovima svake su godine sve više, neki su zbog poskupljenja za nadolazeće blagdane podigli cijene i do 20 posto ili više. Ali što je s trajektnim linijama? Možemo li i ovdje očekivati ​​poskupljenja?

Mnogi su ostali iznenađeni kada su od kampova dobili informativne cijene za 2023. Trajekti će s početkom sezone sigurno poskupjeti 20 posto, kao i svake godine. Inače, ne očekuju poskupljenja u odnosu na 2022..

Hoćemo li si moći priuštiti odmor u kampovima i na jadranskim otocima? Provjerite što su nam iz Jadrolinije rekli o cijenama trajekata... Igor Stažić / Start
3. 2. 2023

Napisala: Nika Arsovska

Mnogi su ostali iznenađeni kada su prije nekog vremena od kampova dobili informativne cijene za 2023. U nekim su kampovima paušali poskupjeli čak za petinu, dok su u drugima znatno podigli cijene parcela, čak i za kraće boravke Više je razloga za poskupljenje, od poskupljenja energenata i opće potrepština do činjenice da je epidemija novog koronavirusa uzrokovala veliki porast kampiranja.
 

Tako se za ostanak u kampovima odlučuju i oni koji o tome prije nisu razmišljali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatia Full Of life (@croatiafulloflife)

Hrvatski turizam u 2022. godini zabilježio je rekordnu sezonu s čak 22 % više noćenja nego godinu prije.

Tome su u velikoj pridonijeli i paušali u hrvatskim kampovima, među kojima dominiraju slovenski gosti.

Iako kampiranje nije najjeftiniji oblik odmora, no među mnogim inozemnim turistima je i dalje iznimno popularan.

No što je s cijenama trajektnih linija u 2023. godini?

Kako bismo provjerili postoje li izgledi za poskupljenja i na ovom području, kontaktirali smo tvrtku Jadrolinija. Objasnili su nam da je trenutno na snazi ​​cjenik ulaznica izvan sezone, a od lipnja će, kao i svake godine, poskupjeti za 20 posto (sezona).
 

Inače, ne očekuju poskupljenja u odnosu na prethodne godine.

“Trenutno je na snazi ​​cjenik ulaznica izvan sezone. U lipnju na snagu stupaju cijene sezonskih karata koje su u prosjeku 20 posto više od onih izvansezonskih, ali bez značajnijih poskupljenja u odnosu na prethodne godine", objasnili su nam u Jadroliniji.

Ukida se linija Bar Bari

Jadrolinija je do sada imala 37 lokalnih trajektnih linija i tri međunarodne, koje su povezivale hrvatsku i talijansku obalu. “Međunarodna linija Split – Ancona prometuje tijekom cijele godine, dok su linije Zadar – Ancona i Dubrovnik – Bari sezonske. Jadrolinija od ove godine više neće održavati liniju Bar (Crna Gora) - Bari (Italija)", rekli su nam iz Jadrolinije vezano uz ukidanje linije.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.