Shakira je opet u velikim problemima: protiv nje je podignuta još jedna kaznena prijava, prijeti joj zatvorska kazna

Kolumbijska pjevačica dugo se bori s optužbama da je utajila više milijuna eura poreza.

Shakira je opet u velikim problemima: protiv nje je podignuta još jedna kaznena prijava, prijeti joj zatvorska kazna Shakira / Instagram
27. 9. 2023

Pop zvijezdi Shakiri pred njom je drugo suđenje, jer španjolskim poreznim vlastima navodno duguje gotovo 6,7 milijuna eura. Španjolsko državno odvjetništvo, nadležno za gospodarske prijestupe, podnijelo je u utorak kaznenu prijavu nadležnom istražnom sudu u Esplugues de Llobregatu, u blizini Barcelone, u istrazi o navodnoj utaji poreza.

Preliminarna istraga protiv 46-godišnje Kolumbijke pokrenuta je u srpnju nakon prijave porezne uprave za dva moguća kaznena djela vezana uz porez na dohodak i imovinu u 2018. Istražni sud sada mora odlučiti je li glazbenica, koja se proslavila s hitovima kao što su Waka Waka i Hips Don't Lie, također sjede na optuženičkoj klupi u ovom poreznom slučaju Shakira već duže vrijeme ima problema sa španjolskim poreznim vlastima i pravosuđem. Pjevačica će se ove godine najvjerojatnije morati pojaviti pred sudom u Barceloni zbog navodnog neplaćanja poreza na dohodak u iznosu od 14,5 milijuna eura za razdoblje od 2012. do 2014. Tužiteljstvo za njega traži osam godina i dva mjeseca zatvora. Shakira i novčana kazna od 23 8 milijuna Glazbenica je prvi put u više navrata tvrdila da je nevina i da je bila dužna platiti porez na Bahamima 2012., 2013. i 2014. godine. Tvrdila je i da je platila sve poreze i kamate, au srpnju prošle godine odbila je izvansudsku nagodbu u Španjolskoj, gdje je povremeno živjela s bivšim španjolskim nogometašem Gerardom Piqueom. Nakon razvoda Shakira se s njihova dva sina preselila u Miami.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.