Šeks bi kao svaki nasilnik trebao biti u zatvoru, no on je moćnik i savjetnik Andreja Plenkovića, pa nije

Ptičica nije propjevala kako je mislila Karolina Vidović Krišto! - "U bilo kojoj drugoj državi Šeks bi bio  zbog nasilništva u pritvoru, a kod nas se prijetnja zove sukobom", poručila je danas u emisiji U Studiju 4 na HRT-u, saborska zastupnica koja je podigla kaznenu prijavu DORH-u svog unošenja joj u facu Vladimira Šeksa.

Prijavila je i da joj je kazao: - Rekao mi je da je on 'mnoge osobno ušutkao i ubio'.

Šeks bi kao svaki nasilnik trebao biti u zatvoru, no on je moćnik i savjetnik Andreja Plenkovića, pa nije Josip Regović / Pixsell
15. 12. 2023

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica koja je prijavila Vladimira Šeksa zbog grubog verbalnog nasilništva gostovala je na Hrvatskoj televiziji. U Studiju 4 na HRT-u komentirala je i prijetnje za koje tvrdi da joj je uputio Šeks u strogom središtu Zagreba.

- "U bilo kojoj drugoj državi Šeks bi bio u pritvoru, a kod nas se prijetnja zove sukobom. On je koliko ja znam, ne znam je li danas pritvoren, nisam pratila portale... Ali on bi trebao biti u pritvoru. Bacanje trulih jaja je demokratski oblik izražavanja nezadovoljstva političkom opcijom, a čovjek je završio u pritvoru...", rekla je Vidović Krišto koja je potvrdila je bila ispitana od strane policije u slučaju prijave Šeksa radi prijetnji.

"Meni je Šeks rekao da je mnoge ušutkao i ubio i da se time ponosi. Ali ja sam potpisala izjavu da je to bio tajni razgovor i da ne smijem otkriti detalje svog iskaza", izjavila je.

Saborska zastupnica pri tome spominje i svjedoke te prijetnje.

"Ne bojim se"

Karolina Vidović Krišto podnijela je DORH-u kaznenu prijavu protiv Šeksa.

Šefica stranke Odlučnost i pravednost u prijavi navodi da joj je Šeks prišao u zagrebačkom restoranu Purger, unio joj se u facu, vrijeđao je i prijetio joj.

"Uz osobne uvrede, rekao mi je da je on 'mnoge osobno ušutkao i ubio'. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je da je 'ponosan na njih'. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana.

Osobno nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir.

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti", napisala je Vidović Krišto u kaznenoj prijavi DORH-u.

"Nisam spomenuo ubijanje"


Šeks je u izjavi za Hinu potvrdio da je u zagrebačkom restoranu "Purger", u kojem je bio sa zastupnikom HDZ-a, na odlasku sreo zastupnicu OIP-a Karolinu Vidović Krišto koja je, kaže, "sjedila sama i bezobrazno i podcjenjivački ga gledala".

Karolina Vidović Krišto napisala je u kaznenoj prijavi kako joj je Vladimir Šeks rekao da se "obračunao s mnogima koji su podnosili lažne kaznene prijave, pa će tako i s njom".

Ovaj joj je uzvratio: - "Riječ 'ubijanje' nisam spomenuo, to je njena izmišljotina", rekao je Šeks. Poručio je da se s onima koji daju lažne izjave i podnose lažne kaznene prijave obračunava poduzimanjem odgovarajućih pravnih i političkih koraka. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.