"Rusiji i Kini cilj je uništiti Sjedinjene Američke Države!" tvrdi Šef američke kontraobavještajne službe

William Evanina, direktor Američkog nacionalnog protuobavještajnog i sigurnosnog centra, optužio je Rusiju da želi uništiti Sjedinjene Države, ali rekao je da Kina predstavlja ozbiljniju prijetnju toj zemlji.

"Rusiji i Kini cilj je uništiti Sjedinjene Američke Države!" tvrdi Šef američke kontraobavještajne službe Pixabay
12. 10. 2020

U intervjuu za kanal Hearst, postavljen je pitanje žele li Rusija i Kina uništiti Ameriku. Evanina je na to pitanje odgovorio potvrdno.
Međutim, odbacio je ideju da je Rusija ozbiljnija prijetnja Sjedinjenim Državama od Kine.

Rusija nas ne može uništiti - objasnio je Evanina. “Ako ne upotrijebi nuklearnu bombu, Rusija neće moći uništiti našu zemlju."

Kina, kao egzistencijalna prijetnja, u tobolcu ima daleko više strelica. Obje zemlje imaju takve namjere, ali rekao bih da je Kina šest ili osam puta učinkovitija i opasnija od Rusije."

Šef kontraobavještajne službe također je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina za poticanje rasnih i političkih podjela.

"Rekao bih da je Putin postigao svoj cilj u smislu poticanja kontroverze u Americi", rekao je. “Trenutna situacija, naše nepovjerenje u izborni proces ... ovo očito nije bez napora ruske vlade."

Dodao je da Rusija, Kina i Iran pokušavaju spriječiti Sjedinjene Države da dobiju cjepivo protiv koronavirusa.

"Rekao bih da nas iste tri zemlje - Kina, Rusija i Iran - pokušavaju spriječiti da dobijemo cjepivo", rekao je Evanina. - Kina i Iran aktivno su uključeni u natjecanje za proizvodnju cjepiva. Rusija je javno izjavila da već ima cjepivo. Čitao sam neki dan da 50 posto ruskog stanovništva u to ne vjeruje."

Međutim, rekao je da je Amerika otporna i da je u prošlosti izumila visokokvalitetna cjepiva. "Mislim da će nam pomoći da se snađemo", rekao je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.