Saznat ćemo od kuda je točno krenuo virus SARS-CoV-2, Kina mora dati točan odgovor na to pitanje

EU za istragu podrijetla koronavirusa! - “Moramo znati od kuda je došla ova strašna globalna pandemija”, poručila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u četvrtak s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

Saznat ćemo od kuda je točno krenuo virus SARS-CoV-2, Kina mora dati točan odgovor na to pitanje Fred MARVAUX Copyright © European Union 2019 - Source : EP
11. 6. 2021

Fotografija: © Europska unija 2020

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel zauzeli su se u četvrtak za istragu nastanka koronavirusa kako bi se doznala istina o početku pandemije.

“Svijet mora znati što se dogodilo kako bismo izvukli pouke. Podržat ćemo sve napore da se osigura transparentnost i dozna istina”, izjavio je Michel na konferenciji za novinare.

I predsjednica Komisije ima isto stajalište. “Moramo znati od kuda je došla ova strašna globalna pandemija”, rekla je von der Leyen na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Von der Leyen je ukazala i na važnost lekcije naučene iz financijske krize 2008. godine. S obzirom na to da je EU dobro analizirao tu krizu i razvio odgovarajuće alate, mogao je i u sadašnjoj zdravstvenoj krizi brže reagirati. Sada treba učiniti isto i osigurati da se ovakva kriza nikada više ne ponovi, rekla je predsjednica Komisije.

“Sada je ključno omogućiti istražiteljima puni pristup svim informacijama važnim za utvrđivanje podrijetla pandemije”, poručila je von der Leyen.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.