Samoizolacija Irene Andrassy, naše stalne predstavnice pri EU u Bruxellessu zbog kontakta sa zaraženom osobom i dalje traje. Ministar Božinović bio u kontaku s Irenom

Stalna predstavnica Hrvatske pri EU u samoizolaciji zbog koronavirusa
Irena Andrassy, stalna predstavnica Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu, bila je u "bliskom kontaktu" sa zaraženom osobom iz Vijeća EU-a.

Samoizolacija Irene Andrassy, naše stalne predstavnice pri EU u Bruxellessu zbog kontakta sa zaraženom osobom i dalje traje. Ministar Božinović bio u kontaku s Irenom European Council
8. 3. 2020

Fotografija: European Council

Stalna predstavnica Hrvatske pri Europskoj uniji Irena Andrassy je u samoizolaciji jer je bila u «bliskom kontaktu» sa dužnosnikom Vijeća Europske unije koji je zaražen koronavirusom. Andrassy je izjavila da se osjeća dobro te da je samoizolacija mjera predostrožnosti u skladu s protokolom Vijeća Europske unije.

Nakon što je u srijedu potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Vijeću Europske unije u Bruxellesu, u petak je stigla vijest da se zarazio još jedan zaposlenik te institucije. Glasnogovornik Vijeća izjavio je da je riječ o muškarcu zaposlenom u Općoj upravi za pravosuđe i unutarnje poslove. On je u ponedjeljak bio na sastanku s Andrassy i nekoliko drugih osoba, a nakon tog se dana više nije pojavljivao na poslu.

Vijeće EU-a je odmah obavijestilo Stalno predstavništvo Hrvatske o novom slučaju zaraze te je preporučilo karantenu od dva tjedna kao mjeru predostrožnosti. Razlog tomu je što je stalna predstavnica Hrvatska bila u «bliskom kontaktu» sa zaraženom osobom, što znači da je provela više od 15 minuta na udaljenosti manjoj od 2 metra sa zaraženim kolegom.

U obavijesti Vijeća upućenoj nacionalnim delegacijama stoji da je zaraženi imao dosta kontakata s drugim zaposlenicima Vijeća, ali i nacionalnih delegacija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.