Sa startnim brojem 17. dojurila do 2. mjesta i jedina unutar sekunde za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin, za kojom zaostaje samo pola sekunde

Prošle je godine Zrinka Ljutić vratila Hrvatice na pobjedničko postolje nakon 15 godine duge suše, završivši u Šplinderovu mlinu na 3. mjestu, a danas u Jasni u Slovačkoj ima rezultat života. Kasni u prvoj utrci za Mikaelom Shiffrin svega 52 stotinke, a Švicarka Melanie Melliard je za njom punih 83 stotinki!

Sa startnim brojem 17. dojurila do 2. mjesta i jedina unutar sekunde za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin, za kojom zaostaje samo pola sekunde Zrinka Ljutić / Instagram
21. 1. 2024

Prva Hrvatica na skijaškom postolju nakon 2007. godine pred godinu dana nakoj osvojenog trećeg mjesta izjavila je: - “Ovo je kao san”. Danas bi to moglo biti još bolje, jer vozila je odlično i jedina koliko toliko peše za vratom danas superiorne Mikaelom Shiffrin.

No više od svega veseli iznimno dobra i tehnički savršeno odvožena vožnja danas Zrinke Ljutić u slovačkoj Jasni.

Doskijala je do senzacionalnog drugog mjesta sa startnim brojem 17. što dovoljno govori o sjajnom rezultatu. Leona Popović imala je idealan startni broj (2), no nažalost odustala je.

Posljednja hrvatska skijašica koja se uspela na jednu od tri stepenice postolja bila je Ana Jelušić koja je u studenom 2007. u kanadskoj Panorami bila treća u slalomu

ŠPINDLEROV MLYN je tako bilo nakon više od 15 godina čekanja veliki come back na postolje hrvatskog ženskog skijanja. Danas bi slovačka Jasna mogla to potvrditi, ako ne i još uzdignuti Zrinku Ljutić.

I jučer je u Slovačkoj sjajna bila naša Zrinka Ljutić. Nakon prve vožnje bila je na četvrtom mjestu, zaostajala 2.61 za vodećom Hector, ali bila čak jednu i pol sekundu udaljena od trećeg mjesta kojeg je držala Novozelanđanka Alice Robinson. Na kraju utrke Ljutić je zadržala to fantastično četvrto mjesto ubilježivši svoj najbolji rezultat karijere u veleslalomu.

Poredak prve tri najbrže skijašice je ostao isti kao u prvoj vožnji. Šveđanka Sara Hector je došla do svoje pete pobjede u veleslalomu s dominantnom izvedbom te čak sekundom i 52 stotinke prednosti ispred drugoplasirane Mikaele Shiffrin, dok je Robinson završila treća (+2.71).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.