Prvo se ne zaboravlja, ali i sedmo može biti slatko: izvanredna svjetska titula i u veleslalomu Mikaele Shiffrin

Tko može zaustaviti nevjerojatnu Amerikanku? Možda naša mlada Zrinka Ljutić koja je danas u Meribelu završila kao 17. i čeka svoju disciplinu - subotnji slalom u kojem je moguće sve, pa i da skine s trona najbolju skijašicu svih vremena.
 

Prvo se ne zaboravlja, ali i sedmo može biti slatko: izvanredna svjetska titula i u veleslalomu Mikaele Shiffrin Mikaela Shiffrin / Instagram
16. 2. 2023

Amerikanka Mikaela Shiffrin prvi je put u svojoj izuzetnoj karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje i u veleslalomu. Zrinka Ljutić stigla je do cilja, ali nije uspjela ući među petnaest najboljih koje osvajaju bodove za svjetsku startnu listu u veleslalomu. Nakon prve vožnje bila je 24., a na kraju 17.


 

Moglo je i bolje

Drugo mjesto za srebro osvojila je Talijanka Federica Brignone, koja je već osvojila zlato u alpskoj kombinaciji na prvenstvu u Meribelu. U finalu je Norvežanka osvojila brončanu medalju Ragnhild Mowinckel.

Shiffrin je osvojila svoju 13. medalju na svjetskim prvenstvima, sedmo zlato. Vodila je nakon prve vožnje. U finalu je za zlato pobijedila Brignone za 12 stotinki. Mowincklova je za novom prvakinjom zaostajala 22 stotinke sekunde.

 
Švicarka Lara Gut-Behrami nije obranila naslov sa SP-a 2021. u Cortini d'Ampezzo. Sletjela je odmah ispod postolja, 31 stotinku sekunde iza prvog mjesta. Posljednja ženska provjera na prvenstvu u Meribelu bit će subotnji slalom. Bit će to i sjajna prilika za naše dvije skijašice, za Leonu Popović i posebice za Zrinku Ljutić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.