Velika Rusija - od Vladivostoka do Rumunjske! Krajnje zabrinjavajuće: Medvedev predstavio novu kartu Rusije

Medvedev je tijekom javnog govora predstavio kartu Rusije. Ima sulude ideje: Veliki dijelovi Ukrajine označeni su kao dio Rusije, dok neke ukrajinske regije na zapadu na karti pripadaju Poljskoj i Rumunjskoj,

Velika Rusija - od Vladivostoka do Rumunjske! Krajnje zabrinjavajuće: Medvedev predstavio novu kartu Rusije Omrežje X/Posnetek zaslona
5. 3. 2024

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u javnom govoru nazvao je Ukrajinu dijelom Rusije. "SSSR se ne može oživjeti, ali se povijesni dijelovi Rusije moraju vratiti", rekao je potpredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost. "Kao što je bivši čelnik Ukrajine jednom rekao, Ukrajina nije Rusija. Ovaj koncept mora nestati jednom zauvijek sve. Ukrajina je nedvojbeno Rusija", rekao je Medvedev.
 

Tijekom govora razvio je i kartu na kojoj Ukrajine gotovo da i nema. Od zemlje je ostalo samo područje oko glavnog grada Kijeva. Veliki dijelovi označeni su kao dio Rusije, dok neke ukrajinske regije na zapadu na karti pripadaju Poljskoj i Rumunjskoj, prenosi portal oe24.

Medvedev je odnose Rusije i SAD-a ocijenio iznimno lošima. Prema njegovim riječima, napetosti su gore nego tijekom Kubanske raketne krize 1962. Blizak od povjerenja ruskog predsjednika Vladimira Putina izrazio je mišljenje da američke specijalne snage i vojni savjetnici vode rat protiv Rusije. "Mirovni pregovori sa sadašnjom ukrajinskom vladom nisu mogući. Vojna operacija će se nastaviti sve dok se druga strana ne preda", rekao je Medvedev.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.