PLANULO U TRENU! Ruski Atom poput Tesle, 36.000 komada prodano uz rezervaciju od 65 eura u samo nekoliko dana

Rusi u redu čekali da kupe super auto! iznenađuju novim i novim autima. Električni auto za široke narodne mase planuo u hipu, jer cijena će mu biti i za ruske prilike niska i prihvatljiva!  

Tvrtka Kama predstavila je ažurirani dizajn električnog automobila Atom, čija je serijska proizvodnja planirana za 2025. godinu.
 

PLANULO U TRENU! Ruski Atom poput Tesle, 36.000 komada prodano uz rezervaciju od 65 eura u samo nekoliko dana Kama
27. 2. 2024

Napisao: Matjaž Gregorič

Programeri električnog automobila poboljšali su funkcionalni model koji je predstavljen u svibnju 2023. Promjene su napravljene u aerodinamici, koje utječu na domet, upravljivost, zagađenje i razinu buke, kao i na ergonomiju, optimizaciju inženjerskog dizajna i proizvodnih procesa, sigurnost i certifikacija vozila Kako bi se poboljšala aerodinamička svojstva, stručnjaci su promijenili stražnji spojler, koji sada ne samo da pridonosi poboljšanju voznih performansi, već i vizualno produljuje liniju krova, kao i retrovizore i branike.

Pun suvremene tehnologije k'o šipak pun koštica

Dodatno su dodali aktivnu masku, promijenili nagib prednjeg dijela i profil stražnjeg ruba poklopca motora, razvili stražnji difuzor i napravili malu optimizaciju D-stupa. Programeri su intervenirali i u obliku prednjih svjetala i svjetlosne trake koja se sastoji od svjetlećih dioda, a ispod nje se nalazi radarski modul i kamera za sustav pomoći u vožnji.

Električni automobil Atom bit će opremljen elektromotorom od 150 kW (204 KS) s dometom od 500 kilometara s jednim punjenjem. Do 100 kilometara na sat moći će ubrzati za 7 sekundi, maksimalni kapacitet baterije iznosit će 77 kilovat sati, a proizvođač tvrdi da baterija u osam minuta punjenja može primiti dovoljno energije za 100 kilometara vožnje.

Cijenom će biti dostupan običnom ruskom građaninu

U pretprodaji su dobili čak 36.000 rezervacija, no točnu cijenu još nisu otkrili; ovo treba postaviti tako da odgovara masovnom cjenovnom segmentu. Trošak rezervacije automobila iznosio je 7 tisuća rubalja, što je oko 65 eura.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.