Rekordno hladne i jake snježne padaline pogodile su SAD

Rekordne hladne i jake snježne padaline pogodile su SAD. Hladne fronte donijele su rekordne hladnoće i obilne snježne padavine u američku državu Kaliforniju nakon mjeseci vrućeg vremena i šumskih požara. Rekordi za jednodnevne snježne padaline također su oboreni na nekoliko područja Nevade, navode Watchers.

Rekordno hladne i jake snježne padaline pogodile su SAD Unsplash
13. 11. 2020

U Kaliforniji je Sierra na skijalištu Tahoe tijekom vikenda dobila 46 cm snijega. Dnevne temperature u regiji pale su na +10 ° C, a u nekim područjima izdana su upozorenja o smrzavanju tokom noćnih temperatura. 

U ponedjeljak, 9. studenog, temperatura u zračnoj luci Auckland pala je na +3,3 ° C, oborivši rekord hladnoće na +5 ° C, postavljen 2009. U Gilroyu je termometar pao na -0,5 ° C, oborivši prethodni rekord od 1,1 ° C 1986. godine.

Dijelovi južne Kalifornije također su doživjeli niske temperature nakon mjeseci vrućeg vremena i šumskih požara.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) upozorila je da bi temperature smrzavanja u regiji mogle ubiti usjeve i drugu osjetljivu vegetaciju, pa čak i oštetiti nezaštićeni vanjski vodni sustav.

U susjednoj državi Nevade zabilježene su rekordne snježne padaline, posebno na područjima Reno, Carson City i Yerington. U većem dijelu regije zabilježeno je oko 13 cm snijega, što se smatra povijesnim pokazateljem za ovo vrijeme. Obično se prve snježne padaline primijete sredinom studenog i nisu toliko jake.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.