Varalica sve je više s brzim antigenskim testovima, od sad im to više neće biti dozvoljeno

Jedini važeći preduvjet za provođenje PCR testa od sada će biti rezultat brzog testa kojeg će obaviti liječnik ili ovlaštena fizička osoba. Nakon što su se nedavno promijenili uvjeti pristupa PCR testu, neki su su se dosjetili i pokazivali pozitivan brzi test iz procesa samotestiranja brzim antigenskim testom na SARS-CoV-2 virus i to prije PCR testiranja. Više to neće biti moguće. Razlog? Neki ljudi su varali brzim samotestiranjem, ili fotografijama koje su potvrđivale pozitivan test. Da su razotkriveni potvrdio je i direktor tvrtke "Pacient", koji je također rekao da više neće primati osobe s pozitivnim brzim testom na samotestiranje.
 

Varalica sve je više s brzim antigenskim testovima, od sad im to više neće biti dozvoljeno Alexandra_Koch from Pixabay
27. 1. 2022

Tvrtka "Pacient" iz Ljubljane među prvima je odlučila da prijevare u području samotestiranja brzim testovima više neće uzimati u obzir kao preduvjet za pristup PCR testiranju. Jedini važeći preduvjet za provođenje PCR testa od sada će biti rezultat brzog testa kojeg će obaviti liječnik ili ovlaštena fizička osoba – što će pacijenti dokazati primanjem e-maila, SMS poruke ili uredno ovjerene pisane potvrde.

Kako su objasnili, manipulacije brzim testovima za samotestiranje provedene su pomoću fotografija pozitivnih testova koji uopće nisu bili njihovi. Robert Meško, direktor "Pacienta", dodao je: "Znamo da su posuđivali ili dijelili fotografije s drugima, a PCR test im je bio potreban za svoje osobne interese, poput putovanja i slično." Time su se zatvorila vrata svim samotestirima za daljnje PCR testiranje. Na kraju, Meško je objasnio da su već duže vrijeme sumnjali u prijevaru s brzim testovima te da su sada, kada je broj PCR testova manji zbog ograničenih kapaciteta dva najveća slovenska laboratorija, odlučili ne razmatrati rezultate samoprovjere. testovi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.