Hrvatu brončana medalja svjetskom na veslačkom prvenstvu u Češkoj, na postolju iza Talijana i Grka

Laki skifist je u odličnoj utrci u Češkoj odvozio idealnu taktičku utrku. Hrvatu je ovo četvrta medalja na velikim natjecanjima i prva na svjetskim prvenstvima nakon srebra 2015. godine.

Hrvatu brončana medalja svjetskom na veslačkom prvenstvu u Češkoj, na postolju iza Talijana i Grka Rajko Hrvat / Instagram
24. 9. 2022

Veslač Rajko Hrvat iz Izole osvojio je brončanu medalju za Sloveniju među lakim skijašima na Svjetskom veslačkom prvenstvu u češkim Račicama. Talijan Gabriel Soares iznenađujuće je slavio ispred prvog favorita Grka. Antoniosom Papakonstantinujem.

Hrvat je vodio gotovo idealnu taktičku utrku, jer je startao u svom ritmu i nakon četvrtine staze bio na posljednjem mjestu, a zatim se popeo na četvrto i u finišu uvjerljivo prestigao Urugvajca Bruna Cetrara Berriola. U prvom planu Talijan i Grk su u oštrom finišu između sebe odlučili pobjednika.

Hrvatu je ovo četvrta medalja na velikim natjecanjima i prva na svjetskim prvenstvima nakon srebra 2015. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.