Prvi Grk završio u zatvoru, navijači Panathinaikosa traže ispriku zbog toga što su njih i BBB Grci nazivali nacistima!

KAKAV SAMO OBRAT!!! Osudili su prije suda samo Hrvate! Hoće li se sad ispričati Boysima i navijačima Panathinaikosa, pitaju se navijači grčkog kluba koje su suparnici iz AEK-a, a i brojna grčka javnost proglasili i nacistima?

Grčka policija uhitila odbjeglog Aristidedisa Delliosa,navijača AEK-a koji je zbog huliganstva već bio osuđen na 12 mjeseci zatvora, a navodno je i vlasnik krunskog dokaza - noža! Je li on umiješan u ubojstvo zbog kojeg Boysi čame u zatvorima već dva mjeseca? Čeka se potvrda odgovara li DNK na nožu onome privedenog navijača.

 
Uhićen odbjegli navijač! Osuđen je za krvave incidente u finalu kupa u Volosu 2017. godine i to na godinu dana zatvora uvjetno te na 700 eura kazne. Policija nastavlja istragu o njegovoj mogućoj umiješanosti u ubojstvo 29-godišnjeg Mihalisa Katsurisa u kolovozu, javljaju grčki mediji u četvrtak.

Prvi Grk završio u zatvoru, navijači Panathinaikosa traže ispriku zbog toga što su njih i BBB Grci nazivali nacistima! GNK Dinamo /Instagram
9. 11. 2023

Poznatog navijača, bjegunca koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim izgredima u finalu kupa u Volosu 2017. godine, uhitilo je državno odvjetništvo. Riječ je o Aristidisu Delliosu koji je rođen 1988. i već ga vode u zatvore u Nafplionu. Napominje se da njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je umiješan u ubojstvo Katsourija. Sve to donosi grčki portal Zougla.gr https://www.zougla.gr/greece/entalma-syllipsis-enantion-ellina-gia-ti-dolofonia-tou-michali/

 

Policijsko izvješće o njegovom slučaju glasi:
“Izvještavamo da je na gore navedenom mjestu iu navedeno vrijeme, od strane policijskih službenika Poduprave za suzbijanje nasilja u sportskim borilištima, uhićen gore navedeni okrivljenik (Aristidedis Dellios), jer se protiv njega vodi predmet br. 950 od 13-06-2023 odluka tročlanog Prekršajnog suda u Volosu, zbog kršenja članka 41Τ1c-2b Zakona 2725/1999, kojom je osuđen na kaznu zatvora od (12) dvanaest mjeseci i novčanu kaznu od (700) sedamsto eura (kazna nije odgodna – ne pretvara se i nijedna podnesena žalba nema odgodnu snagu).

Aristidedis Dellios osuđen je zbog tučnjave u Volosu 2017. godine na finalu kupa između AEK-a i PAOK-a, održano je na stadionu Panthessa. Nasilni incidenti dogodili su se na pješačkom mostu stadiona, a navijači s obje strane su uhićeni. Zapravo, najmanje 15 ljudi je prebačeno je bilo u bolnicu s ozljedama. Tog popodneva je uhićen

Prema informacijama koje prenosi pak grčki portal Protothema,Aristidedis Dellios sudjelovao je i u incidentima u naselju Nea Filadelfija početkom kolovoza. U izjavi za policiju spominjao je nož koji je pronađen na mjestu zločina. Čeka se potvrda odgovara li DNK na nožu onome privedenog navijača.

- Grčka će nastaviti s uhićenjem čovjeka grčkog porijekla zbog ubojstva Michalisa Katsourija. Iste informacije Policije navode da je dotični čovjek u prošlosti osuđivan za krivično djelo te će najvjerojatnije biti priveden.

Portal Zougla, pozivajući se na visoke izvore u grčkom ministarstvu policije, tvrdi da je riječ o 35-godišnjem huliganu po imenu Aristidis Dellios, vlasniku noža koji je pronađen na mjestu ubojstva Michalisa Katsourisa. Zougla navodi da je pronađeno dovoljno dokaza da mu se odredi istražni zatvor, jer je na snimkama viđen kako stoji nedaleko od Katsourisa i drži nož u rukama, javlja Tportal

 

Na snimci sigurnosnih kamera vidi se kako osumnjičenik trči uz Katsurisa i sudara se s njim dok ga jure huligani zagrebačkog Dinama i Panathinaikosa. Nakon toga je ozlijeđen i hospitaliziran sa slomljenim rukama i nogama, a također je dao iskaz kao svjedok.

Očekuje se da će osumnjičenik biti zadržan u istražnom zatvoru budući da ga se tereti i za sudjelovanje u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a na utakmici grčkog kupa u Volosu u svibnju.

 
 
Podsjetimo, u krvavom navijačkom sukobu u Ateni početkom kolovoza, uoči odgođene utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka AEK – Dinamo, život je izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris. Pod optužbom zločinačkog udruživanja u svrhu ubojstva Katsourisa i izazivanja nereda već dva mjeseca u pritvoru su 102 pripadnika Bad Blue Boysa. Neki od njih privedeni su u Grčkoj, a za dio njih grčka policija tražila je izručenje temeljem europskog uhidbenog naloga, iako su neki među njima tvrdili da uopće nisu bili u Ateni.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica poručio je danas nakon sjednice vlade da vlada poduzima sve što je u njenoj moći da olakša položaj uhićenih Dinamovih navijača u grčkom pritvoru te kazao da najavljene “dobre vijesti idu u smjeru puštanja hrvatskih državljana iz grčkih zatvora”.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.