Prodaju dugova građana lihvarskim agencijama valja pod hitno zakonom zabraniti! Zašto je Plenković odbio prijedlog

SLAŽETE LI SE S NAŠIM PRIJEDLOGOM ZABRANE PRODAJE DUGOVA GRAĐANA?

Pitanje je to koje je "Možemo" željelo progurati i u Sabor na odlučivanje, no danas su Plenković i njegova Vlada glatko odbili amandman političke platforme koja vlada u Zagrebu i Pazinu.

Prodaju dugova građana lihvarskim agencijama valja pod hitno zakonom zabraniti! Zašto je Plenković odbio prijedlog Sanjin Strukić/Pixell
27. 1. 2022

Foto: Tomislav Strukić/Pixell

Sandra Benčić iz Možemo danas je na press konferenciji izjavila: - Vlada RH danas je odbila naše amandmane i prijedlog zaključka kojima bi se zabranila prodaja potrošačkih dugova građana utjerivačima dugova.

Saboru smo našim prijedlogom dali priliku da ispravi dugotrajnu nepravdu koju su građanima napravili propuštanjem reguliranja agencija za naplatu potraživanja i izlaganjem građana prodaji njihovih dugova koja često dovodi do toga da građani više ni ne znaju kome dug trebaju platiti, niti koliki je.

Najveći dio njih je pritom blokiran zbog dugova od par stotina do 10.000 kuna.

„Potpuno mi je nejasno zašto se Vlada izjasnila protiv našeg prijedloga. Na sutrašnjem glasanju imamo povijesnu priliku da ovakvu praksu zaustavimo i od nje spasimo stotine tisuća ljudi godišnje. Ne mogu i ne želim vjerovati da postoji ijedna stranka koja ne bi htjela podržati zaustavljanje ovih praksi“, rekla je na današnoj presici naša Sandra Benčić.
Pozivamo vas da danas i sutra mailom ili telefonom kontaktirate klubove zastupnika vladajuće većine i tražite ih da u petak glasaju za ove prijedloge, posebno 2. amandman Kluba zeleno-lijevog bloka na Zakon o zaštiti potrošača: https://www.sabor.hr/hr/zastupnici/klubovi-zastupnika

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.