Predstavljen projekt Kajkavci u Lisinskom

Projekt Kajkavci u Lisinskom predstavljen je danas na konferenciji za medije, a organizatori su najavili bogat izložbeni, prodajni i glazbeni program

Predstavljen projekt Kajkavci u Lisinskom Grad Zagreb
22. 2. 2019

Projekt Kajkavci u Lisinskom održat će u nedjelju, 3. ožujka, od 14 do 22 sata, u organizaciji Radija Kaj, a najavljen je danas na konferenciji za medije. 

Prema riječima gradonačelnika Bandića, "kaj" nije samo naglasak niti lokalni izričaj, već jezik kojim govori trećina ljudi u Hrvatskoj. "Pet županija i grad Zagreb njeguju taj jezik, a prihvaća ga sve više ljudi. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog projekta, svake godine posjećenost i sadržaj rastu, a i ove godine bit će najbolje do sada i za nepce i za uho", rekao je Bandić.

Kako je najavio direktor Radija Kaj Drago Gradečak, u predvorju Velike dvorane održat će se izložbeno-promotivno predstavljanje posebnosti pet kajkavskih županija, dok će svoju ponudu predstaviti turističke zajednice, toplice, predstavnici zdravstvenoga i ciklo turizma, vinari, pčelari i mnogi OPG-ovi iz kajkavskih krajeva.

Posjetitelji će moći kupiti domaće delicije, zagorske štrukle, bučino ulje i vino, dok su za one najmlađe spremne i tradicijske drvene igračke pod zaštitom UNESCO-a. 

U Velikoj koncertnoj dvorani, s početkom u 19 sati održat će se večer kajkavskih izvođača. Nastupit će, među ostalim, Savski valovi, Adam Končić, Gordana Ivanjek Tušek, Hrvoje Herček, Vokalno instrumentalni sastav „Jane“ iz Velike Gorice, Kavaliri, Karlo Čeh, Tia Pikija, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Pleteri, Muška klapa „Zrinski“ iz Vrbovca, Mladen Kos, Tihomir Kožina, Iva Ranogajec Inkret, Mirko Švenda Žiga, Gabrijela Hrženjak, Kajda, Đurđevčice, Branko Greblički Ventek, „Singrlice“, Ivan Benc, Elvira Voća, Ella Ranogajec Inkret, Hrvatska udruga cimbalista Đurđevac i orkestar Radija Kaj. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.