Predsjednik Europskoh vijeća Charles Michel najavio “neviđena ulaganja” u obnovu europskog gospodarstva

Neviđena ulaganja u sklopu novog Marshallovog plana potaknut će oporavak europskoga gospodarstva, izjavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel na twitteru uoči videokonferencije šefova vlada i država članica EU-a na kojoj bi se trebale raspraviti i usvojiti mjere za oporavak Europske unije uslijed krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Predsjednik Europskoh vijeća Charles Michel najavio “neviđena ulaganja” u obnovu europskog gospodarstva © Dario Pignatelli, European Union 2019
23. 4. 2020

Ta će sredstva biti uložena u najpogođenije sekore gospodarstva, a prvi alati koji bi se u tu svrhu trebali upotrijebiti su proračun Europske unije i Europska investicijska banka, izjavio je šef Europskog vijeća i najavio velika ulaganja u zelenu tranziciju, digitalnu transformaciju, cirkularnu ekonomiju i kohezijsku politiku.

Šef Europskog vijeća poručio je i da se mora ojačati međunarodna uloga Europske unije. “Imamo odgovornost da pomognemo u izradi globalnog odgovora na Covid-19, u suradnji s našim partnerima iz Ujedinjenih naroda i Svjetske trgovinske organizacije kako bismo obnovili trgovinu, opskrbne putove i pružili podršku zemljama koje trebaju pomoć, osobito u Africi, napomenuo je Michel. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.