Predsjednik EP-a, David Sassoli: Moramo slušati naše građane i osigurati najbolje moguće mjere

Predsjednik EP-a, David Sassoli: Moramo slušati naše građane i osigurati najbolje moguće mjere © European Union 2020
17. 4. 2020

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli je, u govoru tijekom otvaranja plenarne sjednice u Bruxellesu – još jedne koja se zbog epidemije COVID-19 odvija na daljinu, zahvalio svim strateškim radnicima koji imaju ključnu ulogu za kontinuirano funkcioniranje Europe.

„U ovom trenutku, naši zdravstveni radnici su na prvoj crti borbe protiv virusa. Oni zaslužuju našu potporu, divljenje i zahvalnost za posao koji obavljaju i za velikodušnosti koju pokazuju i u najtežim okolnostima. Već sam rekao, ali opet ponavljam, humanost naših građana je naše najveće bogatstvo.

Male geste konkretne solidarnosti su ono što nas pokreće. To je bila i misao vodilja Parlamenta pri otvaranju naših kuhinja za pripremu tisuću obroka dnevno za beskućnike i volontere. Također, pružit ćemo utočište za stotinu ugroženih žena, u našim prostorijama u Bruxellesu. I u Strasbourgu i Luxembourgu stavili smo tamošnjim vlastima na raspolaganje parlamentarne prostorije za aktivnosti povezane s ovom krizom. To su naši gradovi domaćini i stoga smo im vječno zahvalni.“

Govoreći o dnevnom redu ovotjedne plenarne sjednice, Sassoli je istaknuo:

„Iznimno je važno održavati funkcioniranje naših demokracija, slušati naše građane u ovom razdoblju. Ovaj tjedan raspravljamo i glasamo o rezoluciji o koordiniranom EU odgovoru u borbi protiv pandemije i njezinih posljedica, kao i o hitnim mjerama. Naš je cilj osigurati najbolje moguće mjere i istaknuti sredstva koja su potrebna kako bi članice na raspolaganju imale maksimalne resurse. Moramo biti ambiciozni, jer europski građani trebaju brzi odgovor.

U ovom trenutku, moramo biti glas naših hrabrih građana, disciplinom dati doprinos ovoj borbi i činiti što možemo kako bismo izgradili bolju budućnost.“

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.