Prave nas budalama, mi odvajamo 5 vrsta smeća, a oni ga naočigled besramno bacaju "u isti koš" i voze na Jakuševac

VIDEO - FARSA S OTPADOM: Građani odvajaju smeće, a onda Holding u Zagrebu, baš kao pred koju godinu samoborski komunalci, bacaju sve u isti kamion i odvoze na Jakuševac ili tko zna gdje.

Bakica razvrstala smeće i bacila ga u 7 kanti, došli smetlari i sve to pomiješali i utrpali u jedan kamion


Kako nas prave budalama - savjesni recikliraju, a odgovorni izdvojeni otpad trpaju u  jedan kamion i voze iz na jedno smetište. Nerijetko se prizori iz  Samobora i Zagreba ponavljaju i u Komiži, na Jadranu...

Prave nas budalama, mi odvajamo 5 vrsta smeća, a oni ga naočigled besramno bacaju "u isti koš" i voze na Jakuševac HRT / screenshot
6. 1. 2023

Novinari HRT-a objavili su snimku na kojoj se jasno vidi kako jedan kamion Čistoće u zagrebačkom kvartu Središće svo smeće ubacuje u isto vozilo. 
Dr. sc. Viktor Simončić, samostalni savjetnik za okoliš, otpad i održivi razvoj, rekao je da dok zagrebačka vlast na svoj način pokušava uvesti red u naplatu i odvoz otpada te potiče građane na odvajanje sama se ponegdje ne pridržava vlastitih pravila. O boljkama zagrebačkog modela naplate i odvoza otpada izvijestila je u Dnevniku HRT-a Iva Magušić-Dumančić.

Simončić je rekao je kako je osnovni problem što ne znamo kamo s otpadom koji smo odvojili. Kako Kaže, imamo male prerađivačke kapacitete. Koncentrirali smo se na izdvajanje otpada, ali ne i kamo s tim, naglasio je. Dodaje da ako Zagreb neće imati odgovor gdje s otpadom, imat će problem, javlja Tportal. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/video-kamion-cistoce-ulovljen-kako-svo-smece-trpa-u-isti-kos-gradani-zgrozeni-sad-mi-je-jasno-zasto-to-rade-nocu-20230105.

Snimke koje imamo to jasno potvrđuju. Građani odvajaju. A onda sve završi u istom košu. Ovo su snimke od sinoć. Kamion oko ponoći dolazi u zagrebačko naselje Središće. Radnici Holdinga najprije skupljaju otpad ostavljen pokraj kanti jer u njima više nije bilo mjesta. A onda sve – najprije miješani otpad pa biootpad, plastika, na kraju i papir – završava u istom kamionu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.