SJAJNO - Uskoro i stotine tisuća baterijskih sklopova iz Svete Nedelje, infotainmenti, sustavi za lake hibride, šasije, motori...

Napokon otkriveno što će se sve odista proizvoditi u Svetoj Nedelji! Porsche i Hyundai otkrili senzacionalne tajne Mate Rimca za "Automotive news Europe", najutjecajniju poslovnu automobilističku platformu, a citiran je i sam osnivač hrvatske tvrtke koja ima najveći rast i pripada rijetkoj skupini "jednorogih" start up kompanija u nas, "težih" od milijardu dolara! "Automotive news Europe" donio je fascinantnu priču o hrvatskom automobiskom čudu pod nazivom:

Rimac has 'huge ambitions' for stand-alone components unit. Croatian company has 'huge ambitions' for stand-alone components unit Rimac Technology.

SJAJNO - Uskoro i stotine tisuća baterijskih sklopova iz Svete Nedelje, infotainmenti, sustavi za lake hibride, šasije, motori... Rimac
20. 1. 2022

Mlada hrvatska automobilska tvrtka Rimac automobili obilježila je 2021. godinu velikim uspjesima. Postali su većinski vlasnici prestižnog Bugattija - preostalih 45 posto Volkswagen je prenio na Porsche, suvlasnika "Rimca", a 'rodio se' superautomobil Nevera. No, Mate Rimac, osnivač tvrtke, ima još veće ambicije, što su za portal "Automotive news Europe" otkrili Hyundai i Porsche (potonji su i suvlasnici), za koje isporučuje komponente za nova vozila. Iz Zagreba će se noditi mogućnost razvoja baterijskih paketa, pogona i drugih sustava visokih performansi u budućnosti. Rimac je za spomenuti portal otkrio da bi godišnja proizvodnja ovakvih kompleta mogla iznositi desetke tisuća do stotine tisuća jedinica. Dodaje da bi proizvodnja mogla uključivati ​​i infotainment sustave. Hrvatska tvrtka spremna je za novi rast i iskorak među velikim automobilskim tvrtkama.

Novi centar gotov je već sljedeće godine

„Deseci tisuća sustava visokih performansi proizvodit ćemo već do 2024., a broj će potom porasti na više od 100.000. Naša ponuda pokrivati će i male hibridne pogonske sustave, kao i kompletne sklopove koji uključuju šasije, baterije, motore,” rekao je Rimac u priopćenju za jedan od najutjecajnijih poslovnih automobilističkih portala.

Predviđanja su ostvarivaiva. Tvrtka, koja trenutno zapošljava oko 1200 radnika, u procesu je izgradnje novog kampusa od 200.000 četvornih metara. Nalazi se na periferiji Zagreba, a završetak se očekuje početkom iduće godine, što će nedvojbeno pomoći da se tvrtka još brže razvija i raste.

Na svojoj FB stranici Mate Rimac kazao je: T

- Transformacija tvrtke koju sam osnovao prije 12 godina je završena. Rimac Automobili su sada Rimac Grupa s dvije tvrtke u svom portfelju.

Rimac Technology (100 % vlasništvo Rimac Grupe) fokusira se da bude dobavljač baterijskih sustava visokih performansi, sustava pogonskih sklopova (e-osovine), infotainmenta i drugih kritičnih komponenti za velike automobilske tvrtke.

Bugatti Rimac (55% u vlasništvu Rimca Group) usredotočena je na izgradnju najuzbudljivijih hibridnih i električnih hiperautomobila na svijetu.

Želio bih zahvaliti cijelom timu koji je neumorno radio u posljednje dvije godine kako bi se ovo dogodilo. Bio je to nevjerojatno složen, težak i nadasve izazovan zadatak. Nije bilo lako, posebno tijekom faze hiper rasta u kojoj se još uvijek nalazimo.

Čudotvorac iz Svete Nedelje istako je kako još uvijek ima zastoja, no kako sve ovo poprima jasne konture i perspektive koje se trebaju u potpunosti realizirati i to u najkraćem mogućem vremenu za tako velike poduzetničke i tehnološke poduhvate.
- Sada, završimo prvo poglavlje i pripremimo se za drugo, kazao je Mate Rimac.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.