Porsche uložio još 70 milijuna eura u novih 8,5 posto dionica Mate Rimca i proglasio ga kao jednim od najperspektivnijih new edge industrijalaca

Porsche u Rimac Automobilima ima sad 24 posto! Zeleno su svjetlo novom ulaganju u hrvatsku kompaniju u petak odlučili upaliti članovi Nadzornog odbora Porsche AG . Vijest je na Porscheovim stranicama objavljena danas ujutro.

Reagirao je promptno i Mate Rimac koji je kazao: - Svi smo uzbuđeni! Može li biti bolja potvrda od ovoga našeg uspješnog partnerstva u ove četiri godine i tri investicijska ciklusa? Iznimno važno za nas je bilo pridobiti Porsche. Potvrda da su napravili pravu stvar i da smo zaslužili Porscheovo povjerenje, čini nas vrlo ponosnim.
Ova investicija od 70 milijuna eura dio je naše dugoročne strateške suradnje, gdje se u budućnosti mogu očekivati različiti aspekti strateške suradnje. Vrijednost i podignuta količina nisu prioritet u ovom dogovoru. Radimo na nekim drugim transakcijama koje će odraziti tržišnu vrijednost Rimac kao tvrtke. Zanimljivo je da u Porscheovu priopćenju sve vrišti od optimizama i zadovoljstva suradnjom s jednom od najperspektivnije new edge automobilističke kompanije.



Porsche uložio još 70 milijuna eura u novih 8,5 posto dionica Mate Rimca i proglasio ga kao jednim od najperspektivnijih new edge industrijalaca Porsche press
8. 3. 2021

- Može li biti bolja potvrda uspješnog partnerstva od 3 odvojenih investicija u roku od 4 godina?
Iznimno važno za nas je bilo dobiti Porschea. Potvrda da su napravili pravu stvar i da smo zaslužili Porscheovo povjerenje, čini nas vrlo ponosnim.
Ova investicija od 70 milijuna eura dio je naše dugoročne strateške suradnje, gdje se u budućnosti mogu očekivati različiti aspekti strateške suradnje. Vrijednost i podignuta količina nisu prioritet u ovom dogovoru. Radimo na nekim drugim transakcijama koje će odraziti tržišnu vrijednost Rimac kao tvrtke.
Svi smo uzbuđeni što vidimo plodove ove sve dublje suradnje. Hrvatska tvrtka razvija i proizvodi visokotehnološke komponente za elektromobilnost, uključujući pogone visokih performansi i sustave baterija. Također proizvodi super sportske automobile na električni pogon. Porsche se pridružio mladoj tvrtki za tehnologiju i sportske automobile kao investitor 2018. godine i povećao svoj udio na 15 posto u rujnu 2019. Najnovije povećanje kapitala ilustrira širenje strateškog partnerstva. Porsche ulaže dodatnih 70 milijuna eura. To znači da će proizvođač sportskih automobila držati 24 posto dionica bez vršenja kontrolnog utjecaja, izjavio je čudotvorac iz Svete Nedelja samo koju minutu nakon što je ranoj jutros Porsche AG objavio novu akviziciju.
- "Rimac je izvrsno pozicioniran u prototipskim rješenjima i malim serijama", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika izvršnog odbora i član izvršnog odbora za financije i informatiku Porsche AG. “Mate Rimac i njegov tim važni su partneri, posebno kada nam je potrebna podrška u razvoju komponenata. Rimac je na dobrom putu da postane dobavljač prve razine za Porsche i druge proizvođače u segmentu visoke tehnologije. Porsche je već dao prve narudžbe kod Rimaca za razvoj visoko inovativnih serijskih komponenata ”, kaže Meschke. Obje strane će imati koristi od ove poboljšane razine suradnje u budućnosti, naglašava: „Mate Rimac nadahnjuje nas svojim inovativnim idejama. Na isti način koristi i naš know-how u proizvodnji i metodološku stručnost u razvoju. "
Povećana ulaganja u mlade tvrtke s potencijalom.

O tome što im je kazao Mate Rimac napisali su: - "Porsche je velika podrška našoj tvrtki od 2018. i uvijek mi je bila čast što je jedna od najpoznatijih svjetskih marki sportskih automobila dio Rimaca", kaže. "Ponosni smo što zajedno radimo na uzbudljivi novi elektrificirani proizvodi. Budući da su mnogi proizvođači automobila širom svijeta kupci Rimaca, i za Rimac i za Porsche važno je da ostanemo potpuno neovisni posao. Partnerstvo s Porscheom pomaže tvrtki da se razvija i raste što je korisno za sve naše mušterije."
Mate Rimac osnovao je tvrtku nazvanu po njemu 2009. godine u dobi od 21 godine. Čak i prije toga, još je u školi i na fakultetu imao je viziju super sportskog automobila na električni pogon. Sa sjedištem u Svetoj Nedelji blizu Zagreba, njegova tvrtka sada ima gotovo 1000 radnika. Rimac dizajnira, razvija i proizvodi električne hiperautomobile snage do 2.000 KS i najvećom brzinom većom od 400 km / h. Tvrtka također isporučuje tehnologije i sustave nekoliko poznatih proizvođača električnih automobila.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.