Političari i analitičari, ruku pod ruku. Dalija Orešković i Ivica Relković osnivaju TREĆI PUT, "Stranku s imenom i prezimenom". Evo tko je još uz njih

Novi START Dalije Orešković! Oko nje se okupljaju političari i analitičari koji žele predstavljati Treći put i koji su im bliski svjetonazorom! Ivica Relković, jedan od osnivača MOST-a i rado viđen gost i politički analitičar nacionalnih televizija glavni je strateg u novoj stranci naziva – "Stranka s imenom i prezimenom". Uz njih tu je još i inicijator i generator okupljanja vrgorački gradonačelnik Ante Pranić. Tu su još za sada od viđenijih Marko Jelić, kninski gradonačelnik, Josip Budimir, bivši HSLS-ov gospodarski strateg, Andrea Gross Bošković, bivša direktorica Hrvatske agencije za hranu (HAH), Boris Malešević koji je osmišljavao kampanje i za Plenkovića i za Milanovića, koji je novoj stranci izmislio ime. Osnivačka skupština održat će se, doznajemo, 21. ožujka. Ne smije ih bit na njoj više od 1000, jer okupljanja s većim brojem su zabranjena

Političari i analitičari, ruku pod ruku. Dalija Orešković i Ivica Relković osnivaju TREĆI PUT, "Stranku s imenom i prezimenom". Evo tko je još uz njih Bojan Haron Markičević/Start/screenshoot
10. 3. 2020

Na svom Facebook profilu oglasila se i najveća politička zvijezda nove političke grupacije. Evo što je napisala Dalija Orešković: - Izbori koji su pred nama odredit će sudbinu naše generacije, ali i generacija koje dolaze. Duopol dva velika stranačka kartela, sa satelitima, nije rješenje za probleme u kojima se Hrvatska nalazi, jer rješenje ne mogu ponuditi stranke koje su te probleme i stvorile. U ime svih onih koji su već na pola spakirali kofere jer ne mogu i ne žele protratiti svoj život na promatranje daljnje stagnacije i propadanja naše države i nacije, sve svoje, sve što imam, svoje ime i prezime, svoje najbolje ljude u timu i svoj program stavila sam na stol, s drugim časnim ljudima koji su shvatili da je krajnji čas da udružimo snage.

Pri tome, Start se ne gasi, kao što se ne gase niti druge političke stranke koje sudjeluju u izgradnji zajedničkog projekta. Stranka s imenom i prezimenom, forma je u kojoj smo zajednički cilj i dobrobit svih naših građana stavili ispred bilo kojeg pojedinačnog interesa pa tako i interesa vlastitih političkih stranaka, forma u kojoj nema ničijeg ega, nova stranka s Imenom i Prezimenom, oblik je udruživanja u kojem je u prvom planu samo predana borba za javno dobro, za bolju, pravednu državu, skrojenu po mjeri i u interesu svih nas, koliko god međusobno različiti bili.

Hrvatska će do kraja mjeseca dobiti još jednu političku stranku – Stranku s imenom i prezimenom. Osnivačka skupština održat će se, doznajemo, 21. ožujka, a prekosutra u Hrvatskom novinarskom domu i prvo predstavljanje nove političke opcije čiji sam naziv jasno sugerira da joj je plan pod “istu kapu” okupiti jake pojedince, ugledne u svojim profesijama i sredinama, dokazane i bez mrlje u karijeri. Jednom riječju: ljude s “imenom i prezimenom”, kojima je cilj na idućim parlamentarnim izborima dati, kako kažu, nadu da su promjene u državi ipak moguće.

Ivica Relković, politički analitičar i rado viđen gost hrvatskih nacionalnih televizija, jedan od osnivača MOST-a u jednoj od svojih posljednjih izjava Startu je kazao da su birači ipak postali oprezniji kod biranja Trećeg puta.

- Ključno pitanje za svaku novu opciju u kojoj birači vide nadu nije prelazak praga. I Laburisti i Most i Živi zid bili su prešli prag. Antikorupcijska legitimacija može biti dovoljna za taj prvi korak, ali birači još nisu dobili opciju koja zna otići korak dalje – pokazati znanje upravljanja i rješavanja problema, a ne samo njihovo prokazivanje. To u posljednje vrijeme ne pokazuje ni sam SDP. Ili se ni ne trudi uvjeriti birače da mu je još preostalo nešto od toga znanja. Svi su se pretvorili u natjecatelje u destrukciji, ali se ni ne trude uvjeriti birače da bismo povjeravanjem vlasti u njihove ruke dobili ikakvu sustavnu konstrukciju upravljanja državom. Čak i oni koji su igrali na kartu "ne znamo, al smo pošteni" u međuvremenu su potrošili ovaj drugi dio, a da nisu nadišli onaj prvi dio takve percepcijske legitimacije.“- uvjeren je Relković.

Relković je uvjeren kako Živi zid, a i Mislav Kolakušić gube političku snagu i oni teško mogu simbolizirati Treći put. Osim toga, imaju problem s koaliranjem...

Nova stranka želi mijenjati Hrvatsku!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.