Nakon tri godine odgode, Teslin kamion napokon kreće u proizvodnju. Musk je otkrio kada će i tko dobiti prvu inačicu

Nakon nekoliko godina odgode Tesla je pokrenula proizvodnju kamiona, objavio je na Twitteru osnivač proizvođača električnih vozila Elon Musk. Prva vozila Pepsiju će se početi isporučivati ​​1. prosinca, no nije poznato koliko je kamiona proizvođač pića naručio, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Nakon tri godine odgode, Teslin kamion napokon kreće u proizvodnju. Musk je otkrio kada će i tko dobiti prvu inačicu Tesla
8. 10. 2022

Musk je rekao da će kamioni imati domet od oko 840 kilometara. Njihovu proizvodnju je osnivač Tesle najavio još krajem 2017., a prema prvotnim planovima trebale su krenuti 2019. Tesla je kasnije radije iskoristio postojeće proizvodne kapacitete i baterije za proizvodnju osobnih vozila, poput Modela 3 i Y, također navodi dpa.

Tvrtka obećava da će kamione učiniti jeftinijima od konvencionalnih dizelskih kamiona, dijelom zahvaljujući jeftinoj struji na njihovim brzim punionicama diljem SAD-a, ali i jednostavnosti održavanja.

Među zainteresiranima za Tesla kamione je nekoliko logističkih tvrtki, poput Fedexa, DHL-a i UPS-a, kao i trgovac Walmart, a u konačnici će na tržištu biti dostupna i verzija kamiona s dometom od 480 kilometara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.