Pljuvala je do jučer oporba po pravosudnim tijelima i policiji, a sad salto mortale! Ispada da su oduvijek štitili njihovu neovisnost

HDZ nije ostao dužan hrvatskoj opoziji za koju tvrde da je licemjerna. Na FB stranici rugaju se oporbenoj hipokriziji. Napisali su: - Sad prozivaju predsjednika Andrej Plenković da je ,,nezapamćeno” prozvao DORH, a „zaboravljaju“ što su sami radili.

„Zaboravljaju“ i koliko je Milanović, uvodeći nove standarde u komunikaciji, vršio pritisak na DORH, otvoreno ga optužujući i napadajući nakon Afere Janaf.

Pljuvala je do jučer oporba po pravosudnim tijelima i policiji, a sad salto mortale! Ispada da su oduvijek štitili njihovu neovisnost HDZ promo
21. 2. 2022

Oporba jučer: Pravosudna tijela nisu neovisna, HDZ njima vlada! Oporba danas: Zaštitimo tijela koja rade neovisno - to je borba za vladavinu prava!
Nikola Grmoja: Ovakav DORH treba demontirati! Dalija Orešković: HDZ drži USKOK i DORH u šaci! Peđa Grbin: DORH, umjesto da bude neovisna institucija, produžena je ruka politike! Nino Raspudić: Pravosuđe je produžena ruka vladajuće strukture! DORH je najveći problem Hrvatske. Bojan Glavašević: HDZ drži pravosuđe za gušu! Sandra Benčić: DORH zbog HDZ-a ne vodi borbu protiv korupcije. Ivan Penava: Došlo je mračno doba za Hrvatsku, ljude uhićuju zbog FB pobjava!
I još jednom Grmoja: Uhićenjem Posavca HDZ skreće pažnju s afere u Kutini! A sada i Arsen Bauk (umjesto ponovno Grbina): DORH pokazuju nepogrešivi smisao za tajming i političku ravnotežu. I uhićenjem Posavca svjedočimo vješto izvedenom manevru DORH-a.
Eto, sve je to „dosljedna“ oporba do neki dan zborila. Pljuvala je po pravosudnim tijelima i policiji nad kojima je, kao, HDZ „stavio šapu“, problematizirala tajminge postupaka, postupanja, tražila demontažu DORH-a… No nakon uhićenja ministra Horvata - druga ploča. Verbalni salto mortale. Oporba je, kao, na braniku tih istih institucija. Ispada da su oduvijek štitili njihovu neovisnost. Evo samo dio recentnih izjava, a još bismo ih desetine mogli izvući:
Benčić: Plenković je nezapamćenim napadom na pravosuđe zabio zadnji čavao u lijes institucija pravne države! Grbin: To je ulazak u diktaturu! Dalija Orešković: Sve snage društva pozivam da podrže rad svih nadležnih tijela. Marija Selak Raspudić: USKOK je već napravio rekonstrukcije Vlade! Penava: Premijerov napad na DORH i USKOK sasvim je dovoljan indikator za shvatiti radikalnost problema njegovog viđenja vladavine prava!
Sad prozivaju predsjednika Andrej Plenković da je ,,nezapamćeno” prozvao DORH, a „zaboravljaju“ što su sami radili. „Zaboravljaju“ i koliko je Milanović, uvodeći nove standarde u komunikaciji, vršio pritisak na DORH, otvoreno ga optužujući i napadajući nakon Afere Janaf. Pritom se podjednako otvoreno hvalio da je kao premijer bio informiran o tajnim izvidima - što je najizravniji udar na neovisnost pravosuđa! No o tome ni riječi iz oporbe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.