Plenković, Sanader, Ressler, Pauk... oštro osudili jezik mržnje Matije Babića i Indexa te očekuju žestoke reakcije i od dušebrižnika

“To je govor mržnje, očekujem reakcije! Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije, kazao je Premijer. Odgovrio je to na brojna novinarska pitanja prigodom današenjeg posjeta Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, a sve u svezi s pop-up danas postavljen na naslovnicu Indexa na kojoj se pozivaju korisnici: “Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!” Ponuđeni odgovori bili su “Ne, ja sam član HDZ-a” i “Da, ja sam čovjek”. Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću Three Monkeys, koji za goste ne želi HDZ-ovce.

Premijer je to nazvao govorom mržnje. Slične poruke odaslali su i brojni drugi HDZ-ovci, a oglasio se i sam vrh stranke:

Plenković, Sanader, Ressler, Pauk... oštro osudili jezik mržnje Matije Babića i Indexa te očekuju žestoke reakcije i od dušebrižnika Pixell
23. 2. 2021

I danas ponovno svjedočimo agresiji, uvredama i diskriminaciji jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo proteklih dana izloženi kao građani samo zbog političke pripadnosti. Pritom, važno je napomenuti da ne reagiramo iz osjećaja povrijeđenosti ili osobne pogođenosti ovakvim uvredama i diskvalifikacijama zbog našeg političkog opredjeljenja.
Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke. Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugom u . A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo graditi kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno.
S obzirom da je u zabranjeno korištenje audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovi političkog ili drugog uvjerenja, očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i Hrvatsko novinarsko društvo
, a Hrvatska demokratska zajednica će poduzeti odgovarajuće pravne korake.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.