Bračni par Raspudić čini sve da HDZ ostane na vlasti! Marija minira Zorana Milanovića, a Nino, Damira Vanđelića

SVI PROTIV HDZ-a - MALO MORGEN! Obitelj Raspudić dokazano saveznike ne traži ni u centru, ni lijevo, a bogami ni desno. Oni su si sami dovoljni. Sve je izvjesnije da će se ugurati na Mostovu listu kandidata za Europarlament.

Marija Selak Raspudić: - Most sigurno neće podržati Milanovića na predsjedničkim izborima!

Nino Raspuduć: - Pa čekaj, Vanđeliću, pa nisi ti od jučer. Što si tolike godine radio u Nadzornom odboru Ine?

Marija Selak Raspudić ustvrdila je da su oni otvoreni za sve one kojima su sloboda i interes Hrvatske u prvom planu, no riječi ih opovrgavaju ili to Vanđelić, Milanović i još mnogi s desnog spektra nisu.

Bračni par Raspudić čini sve da HDZ ostane na vlasti! Marija minira Zorana Milanovića, a Nino, Damira Vanđelića Marko Prpić / Pixell
31. 1. 2023

MOST obilježava deset godina od osnutka, a tim su povodom predstavili programsku Deklaraciju stranke. Pažljiviji analitičari otkrivaju kako ova vrlo heterogena partija dozvoljava brojna soliranja, pa tako i ona bračnog para Raspudić. Nakon što je pred koji dan Nino "razvalio" Damira Vanđelića, sad je i njegova supruga odlučila pokazati svoju netoleranciju prema još jednom čovjeku iz oporbe. Oplela je po predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Što bračni par Raspudić poručuje ovakvim djelovanjem. Ništa drugo nego da su im važnije osobne političke karijere od onog svetog političkog čina, skidanje s vlasti dugovječnog HDZ-a. Štoviše, njima očito odgovara ovakva salonska pozicija u kojoj svjesno podupitu HDZ i čine sve da se Plenkovićeva stranka na vlasti zadrži još jako dugo.

Bilo kako bilo, ovakve oštrice i otrovne strelice koje Raspudići odapinju prema onima s kojima bi u ovoj fazi trebali biti saveznici, govore same za sebe.

Rezultat je to, rekli su, zajedničkog djelovanja i članova i simpatizera.

 
 
Tim povodom gošća u studiju RTL Danas bila je saborska zastupnica Marija Selak Raspudić koja je otkrila da na predsjedničkim izborima nikad ne bi podržali Zorana Milanovića te da treba razbiti mit da je Plenković najbolji premijer.

Na pitanje, računa li MOST na birače HDZ-a s obzirom na to da imaju slične smjernice, odgovorila je da oni ciljaju na sve kojima je u “interesu slobodna i otvorena Hrvatska”.

“A vjerujem da takvih ima među, sad već bivšim, biračima HDZ-a. Svjedočimo zalasku nekad najsjajnije zvijezde na briselskom nebu, premijera AP”, rekla je zastupnica.

Na pitanje, s kim je Most spreman razgovarati, kaže da su to svi koji su spremni na pregovore, da su spremni sjesti s takvima za stol.

“To su svi koji imaju interes dobrobit Hrvatske i koji imaju interes prekinutu ovu koruptivnu mrežu, da maknu HDZ od tokova novca. Svi takvi dobro došli su”, rekla je Selak Raspudić.

Na pitanje, s obzirom na ideologiju, jesu li spremni razgovarati i sa strankama na lijevom spektru, odgovara da je to ipak bitno pitanje.

“Ideologija određuje stranku, bitna je građanima Hrvatske. Ali vidjet ćemo, otvoreni smo za razgovore, što ne znači da ćemo se odreći zajedničkih vrijednosti. Ali ako postoji politika, oko koje se možemo složiti, možemo razgovarati na tragu onoga za što se zalažemo u deklaraciji koju smo danas predstavili”, odgovorila je.

Dodala je da nikome ne žele reći a priori ‘ne’.

“Vidimo što se događa, sada više nego ikad jasnije, da cijela mreža zahvaća i aktualnog premijera. Trebamo imati na umu dobrobit Hrvatske. Oko nekih stvari se treba moći i opozicija složiti. Vidjeli smo složnu opoziciju oko Zakona o pomorskom dobru, trebali bi se složiti i oko drugih stvari bitnih za Hrvatsku”, rekla je Selak Raspudić.

Je li cilj onda veliko okupljanje svih i lijevih i desnih, samo kako bi maknuli HDZ? I kako onda dalje – za to kaže da su odgovor dali kroz svoje temeljne politike u deklaraciji.

“Sada su to četiri stupa deklaracije, a kasnije će nastaviti s ostalima. To su poljoprivreda, digitalizacija društva, gospodarske i demografske politike s vrlo konkretnim mjerama – od jedinstvenog dječjeg doplatka, do osnaživanja digitalnog sektora, IT firmi. Nije pitanje da ne postoji alternativa. Postoje jasne politike, već sad smo usmjereni prema budućnosti, a ne da detaljno analiziramo HDZ-ova zalazak”, istaknula je saborska zastupnica.

S obzirom na to da je Most posljednjih 10 godina dva puta bio u političkom braku s HDZ-om, na pitanje, postoji li šansa za treću sreću, spremno odgovara da ne.

“Most je izašao iz Vlade zato što se nije slagao s koruptivnim politikama, što je tražio da se neke stvari izanaliziraju. Jedna smo od rijetkih stranki koja doista želi mijenjati Hrvatsku i pod cijenu pozicija”, odgovorila je.

Na pitanje postoji li odgovornost premijera na afere Software, Smradex, AP… kaže da je jedino njemu (Plenkoviću op.a) “palo na pamet da bi on mogao biti stanoviti AP, što je bilo jasno svim građanima”.

“Vjerujem da ga i danas vitez Reiner i Bačić uvjeravaju da Žalac i Rimac nisu mislile na njega kada su o tome pisale. Mislim da je bespredmetno razgovarati više o korupciji u HDZ-ovim redovima. Hoće li on završiti u zatvoru ili ne, ne želim špekulirati, ali ne bi bio prvi iz redova HDZ-a kojem se to dogodilo. Treba se usmjeriti prema Hrvatskoj, pokazati da postoje politike koje mogu zamijeniti HDZ, a najviše je bitno razbiti mit da imamo najsposobnijeg premijera”, rekla je Mostova zastupnica.

Kaže, u stranci još ne razgovaraju o svom kandidatu za premijera, pa tako ni o tome je li ona kandidatkinja.

“Kada procijenimo tko je najbolji u našim redovima, tu ćemo osobu istaknuti za premijersku poziciju. Ali svaka osoba iz Mosta je bolja od premijera. Tri ključne stvari s kojima se Hrvatska suočila, od COVID krize, obnove, inflacije te uvođenja eura – svugdje je premijer zakazao”, rekla je.

S obzirom da je na današnjem letku Mosta ona jedina žena, a onda je na slici i na pola prikazana, pitanje je bilo je li to znak da joj ne vjeruju.

“Nije mi taština zamaglila oči da se bavim time kako sam pozicionirana na slici. To dolazi iz redova HDZ-a koji su brinuli gdje je bila njihova fotografija. Nevažno je , bitno je da je Most i da stojimo zajedno. Moja druga polovica je uvijek s narodom”.

Za predsjedničke izbore kaže da sigurno neće podržati Milanovića te da će vjerojatno izaći s vlastitim kandidatom. Tko će to biti, kaže, još ne razgovaraju. Opet, na pitanje je li ona moguća kandidatkinja, kaže: “Nismo pozicije dijelili među sobom. Ali svatko tko uđe u političku arenu mora biti spreman izložiti se za poziciju za koju stranka ocijeni da je najbolji.”

Nino Raspudić protiv Vanđelića

HDZ nikad neće pasti dok je Nina Raspudića i njemu sličnih! Napao na pasja kola kolegu iz opozicije koji je očito opasna prijetnja ne samo vladajućima, već i Mostu
Saborski zastupnik žestoko napao jednog od većih kandidata za budućeg premijera:

- Pa čekaj, Vanđeliću, pa nisi ti od jučer. Što si tolike godine radio u Nadzornom odboru Ine?

S obzirom na to da se iduće godine održavaju parlamentarni izbori, ova će godina biti burna jer se hvataju pozicije za izbore, smatra "Mostovac", poručivši da oni na priče o tome da oporba ne postoji neće pristajati.

Spomenuo je i Damira Vanđelića, koji se također planira politički angažirati. “Pa čekaj, Vanđeliću, pa nisi ti od jučer, od nekud si mi poznat. Jesam li ja sjedio u Nadzornom odboru ine i gledao što se događa? Jesam li ja bio na čelu Fonda za obnovu koji nije napravio ništa?”, upitao je Raspudić.

Upitan postoji li alternativa aktualnom premijeru, Raspudić je rekao: “Tko bi od nas imao takav manjak morala i želudac da ovako postupa kako on postupa?”

U jednom je trenutku zaiskrilo i između premijera Andreja Plenkovića i Mostovog zastupnika, pa ga je Plenković nazvao polumostovcem, a ni zastupnik mu nije ostao dužan.



“Za razliku od njih, mi smo složni. Nas osam kako smo ušli, i dalje smo složni, a on je primio neke žetončiće. Dva zastupnika s oporbenih lista mu održavaju većinu uz dva USKOK-ova optuženika”, rekao je Nino Raspudić.

Objasnio je i što misli o tome kad ga HDZ-ovci prozivaju da je proruski igrač.

“Ja sam rekao da kad vam to govori netko tko je prije godinu dana zvao Vladimira Putina u posjet, a to je bilo 7 godina nakon aneksije Krima, netko čiji je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman govorio o Lavrovljevoj toploj pjesničkoj duši, tko 4 mjeseca nakon ruske invazije na Ukrajinu u tajnosti prima ruske trgovce nožem, rekao sam, makar nosio lijepo rusko ime Andrej – previše je”, rekao je Raspudić.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, u sklopu koje je ministarsku poziciju napustila Nataša Tramišak, Raspudić je rekao da je ona prilikom svoga odlaska rekla neke teške stvari. Osim toga, premijer Plenković trebao se ispričati javnosti što se 10 mjeseci, koliko je Ivan Paladina bio na čelu Ministarstva graditeljstva, nije napravilo ništa po pitanju obnove.

“Mi u javnosti slušamo jedan HDZ-ov PR. To je vrlo jasno programirana PR priča, a to je da nema oporbe, da oporba ništa ne radi. Mi smo 20 dana nakon potresa na Banovini i nakon konzultacije sa stručnjacima, Saboru predstavili plan obnove”, rekao je Raspudić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.