Razočarani Slovenci rano su napustili Planicu: pogledajte što se dogodilo i tko je kriv

Slovenija slavi novu medalju nakon drugog mjesta u ekipnoj konkurenciji, no unatoč tome brojni su gledatelji u Planici ostali uskraćeni za spektakl.

Razočarani Slovenci rano su napustili Planicu: pogledajte što se dogodilo i tko je kriv Manca Rozman/Bobo
25. 3. 2024

Rani kraj u Planici! Ekipna utakmica završena je nakon prve serije, zbog jakog vjetra koji je počeo puhati u dolini ispod Ponci. Na kraju je slavila Austrija, dok se Slovenija u sastavu Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc i Peter Prevc veselila drugom mjestu. Prijevremeni završetak utakmice bila je čak i dobra vijest za Slovence, inače je ne bismo vidjeli na postolju. Timi Zajc je nakon pada u prvoj seriji morao ranije u bolnicu na pregled i nije skakao u drugoj seriji. S jednim manje Slovenija naravno ne bi imala šanse za medalju, ali na kraju su je ipak osvojili. Treće mjesto pripalo je Norveškoj, a vjetar je u Planici zapuhao nakon prve serije, zbog čega je vodstvo natjecanja dva puta odgađalo početak druge serije, a potom ga i otkazalo. Austrijski četverac Daniel Tschofenig, Michael Hayböck, Stefan Kraft i Daniel Huber nakon četiri skoka u prvoj seriji sakupio je 803,8 bodova, što je bilo dovoljno za pobjedu s prednošću od 10,5 bodova ispred Slovenije, a drugo mjesto zauzeli su pitomci trenera Roberta Hrgote. mjesto nakon boljih nastupa, no Timi Zajc je u trećoj skupini skakača gadno pao na 242,5 m. Pritom je, prema informacijama iz Smučarskog saveza Slovenije, lakše ozlijedio rame i osjetio slabost, zbog čega će nakon utakmice biti prevezen u jeseničku bolnicu na detaljne pretrage.Lovro Kos je skočio 216,5 metara. prvoj seriji, a Domen Prevc 220 m u drugoj. Zajc je potom pao u trećem, ali je Slovenija nakon tri skoka ipak povela. Peter Prevc tada je skočio 223,5 m, ali ga je na kraju prestigao Huber koji je s 244 m postavio daljinu dana. Slovenija je drugim mjestom ipak preskočila Njemačku u Kupu nacija i sada je druga. Prije zadnje utakmice ima 19 poena prednosti. Austrijanci prejako vode.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.