Austrijanku tjerali u Crikvenici da odustane od plivačkog maratona, ona nastavila plivati i potom iznenada umrla...

Što je dovelo do tragičnog događaja?
 

Austrijanku tjerali u Crikvenici da odustane od plivačkog maratona, ona nastavila plivati i potom iznenada umrla... Crikvenica Riviera
17. 8. 2023

Sedamnaestogodišnji Kamničanin Nik Peterlin pobjednik je plivačkog maratona Šilo - Crikvenica. Riječ je o najstarijem i najprestižnijem maratonskom natjecanju u Hrvatskoj koje se održava već 113 godina 15. kolovoza, na Dan grada Crikvenice i Veliku Gospu, a veliki razvoj maraton je doživio od 1910. prvi put je održano. Ove godine na startu je bilo čak 370 plivača iz 20 zemalja, a Peterlin je sinoć stazu od Šila na Krku do gradskog bazena u Crikvenici od 3,5 km dugu 3,5 km prešao za 40:50 minuta, pobijedivši Hrvata Maura Bobanovića i Vitu za 14 odnosno 29 sekundi Lončarić Natjecanje je zasjenila smrt starije austrijske plivačice. U uzburkanom moru odbijala je pozive da prekine nastup nakon isteka vremena. Kasnije se onesvijestila, a reanimacija je bila neuspješna, javljaju hrvatski mediji.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.