Čuvajte se Slovenije, dosjetili se kako da uzmu još novca vozačima! Odnedavno mjere prosječne brzine po uzoru na talijanski Tutor, na pojedinim relacijama i naplaćaju masne kazne

Policija u Deželi zaustavila je vozača koji je vozio na relaciji Novo mesto -Trebnje (30 km) prosječnom brzinom od 208 km/h koji je trenutni rekorder posve novog automatiziranog načina mjerenja prosječne brzine na odabranim relacijama.

Prometna policija susjedne države zaustavila prošlog 856 prebrzih vozača ponajprije na autocestama i to posve novim sustavom mjerenja brzine. Imaju odlično razvijeni sustav detektiranja prosječnih brzina na samo njima poznatim lokacijama.
 

Čuvajte se Slovenije, dosjetili se kako da uzmu još novca vozačima! Odnedavno mjere prosječne brzine po uzoru na talijanski Tutor, na pojedinim relacijama i naplaćaju masne kazne Policija
31. 3. 2022

Na otprilike 600 lokacija diljem Slovenije, u četvrtak, 24. ožujka, policijski službenici pojačali su nadzor nad vozačima koji su nagazili previše po gasu. U takozvanom brzinskom maratonu imali su dosta posla, a najveći dio prebrze vožnje rješavao se u naseljima. Tamo je o mjerenju brzine obaviješteno 555 vozača, na cestama izvan naselja brzina je premašila 175, a na autocestama i brzim cestama ograničenje brzine nije poštivalo 126 vozača. Među njima je na zaustavljanju obrađeno 419 vozača, a obavijesti o prekršajima ili nalozi za plaćanje bit će poslane za 136 vlasnika vozila.

Policijski službenici upozorili su 325 vozača, 83 vozača kažnjena su na licu mjesta, 144 vlasnika vozila očekuju slanje poštom obavijesti o prekoračenju brzine ili nalozi za plaćanje. Ostalima su već izdani nalozi za plaćanje ili će svoje postupanje braniti u odgovarajućim prekršajnim postupcima.

Policajci su u većini slučajeva zatekli nižu brzinu, ali se ipak ističu pojedinci koji ne vode računa o brzini. Unatoč svim upozorenjima i pozivima, policija je zaustavila vozača koji je vozio na relaciji Novo mesto -Trebnje prosječnom brzinom od 208 kilometara na sat i postavila rekord ove maratonske kontrole. Slovenski policajci takvu kontrolu brzine provode više od sedam godina, no pozitivni učinci su očiti. U prosjeku, samo 3,5 posto svih vozača tog dana prekoračilo je dopuštenu brzinu. Među redovitim prometnim pregledima taj je udio znatno veći i iznosi čak osam posto.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.