DIRLJIV VIDEO o štencu koji je dirnuo svijet: golemi haski prvi put ugledao bebu, novorođenče svojih vlasnika

Reakcije na snimak koji već ima više od 6 milijuna pregleda su iznimno dirljive. Prikazuje prvi susret triju kućnih haskija s bebom, novorođenčetom gazdi.

DIRLJIV VIDEO o štencu koji je dirnuo svijet: golemi haski prvi put ugledao bebu, novorođenče svojih vlasnika Youtube posnetek zaslona
1. 1. 2024

Kada vlasnici pasa u dom donesu novorođenče, prvi susret uvijek je pun nervoze i iščekivanja. Kako će pas prihvatiti bebu? Hoće li biti dirljivo, ili? Koliko blizu ga možemo ostaviti? Ništa drugačije nije bilo ni s obitelji čija je snimka obišla internet, trima velikim sibirskim haskijima, majci i ocu pridružio se i mužjak, a svi su se članovi morali upoznati. Prvi je stigao Teddy, koji važi za vrlo energičnog psa, pa se vlasnik prilično zabrinuo. Ali neopravdano, sudeći po snimci ispod...
 

Na njoj je Teddy potpuno iznenadio vlasnika i prvi put pokazao svoje mirno, nježno lice. “Divno je vidjeti Tedija, kako se kontrolira s bebom, iz sebe je pustio samo veselje”, napisao je jedan od komentatora. Dolaskom bebe život se mijenja svim članovima obitelji, pa tako i psu.  Ako ste se brinuli o dobro odgojenom i socijaliziranom psu, odrastanje djece u njegovom društvu može biti vrlo ispunjeno i pružiti djetetu mnoga iskustva.

Neki ljudi vjeruju da s higijenskog gledišta nije sigurno da pas i beba budu previše zajedno. O tome je prije nekog vremena za časopis Moj pas govorio pedijatar Denis Baš, koji je rekao da su istraživanja otkrila mnogo pozitivnih učinaka na dijete ako odrasta uz psa:

"Prema istraživanjima, imunološki sustav te djece lakše se nosi s infekcijama učinkovito detektirali sniženu razinu hormona stresa u krvi. To u praksi znači da su djeca zdravija, imaju bolju motivaciju, lakše se koncentriraju, manje su agresivna i u prosjeku su sretnija", rekao je dr. Baš.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.