Čudo na Pagu: četvorica muškaraca preživjela brodolom pijući vlastiti urin

Havarija Nijemaca na Jadranu završila s happy endom! Odmor im se pretvorio u pravu noćnu moru.

Čudo na Pagu: četvorica muškaraca preživjela brodolom pijući vlastiti urin Facebook/HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja
4. 7. 2023

Njemački turisti su 24. lipnja doživjeli brodolom kod Paga. Dok su plovili brodom, iznenadili su ih jaki udari bure. Čamac se razbio o stijene. Četvero turista našlo se u vodi, a borba za život trajala je 14 sati, javlja Bild. Mještani su ih prozvali "paškim čudom".
 

Pili su svoj urin i zahvaljujući tome preživjeli

Iako im nije bilo teško doplivati ​​do obale, teže je bilo izaći na oštro kamenje. Tako su ostali na usamljenom otoku s oštećenim udovima. Bili su sigurni da će umrijeti jer nisu imali vode, a sunce je jako sjalo. "Uspjeli smo doći do obale. Legli smo da umremo. Mislio sam na svoju obitelj", rekao je jedan od turista. Imali su i problema s pečenjem grla. Skupljali su prazne školjke, mokrili u njih i pili urin. To se nije pokazalo kao dobra ideja jer ih je grlo još više boljelo.
 

Jedan od Nijemaca otišao je bos do prvog naselja i objasnio stanovnicima gdje su ostali. Dvoje je pronašla policija, a četvrti je bespomoćan poluležao u moru. Unatoč teškoj iscrpljenosti i dehidraciji, svi su preživjeli.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.