Crveni alarm za petak i subotu! Ako idete na odmor na Jadran, budite oprezni. Stop kamperima na rizičnim dionicama

Crveno upozorenje u Velebitskom kanalu!!! Most i trajekt za Pag trenutno su zatvoreni, a prometnice Sv. Rok-Zadar i Delnice-Rijeka otvorene su samo za osobna vozila.


 

Crveni alarm za petak i subotu! Ako idete na odmor na Jadran, budite oprezni. Stop kamperima na rizičnim dionicama Dimitris Vetsikas / Pixabay
10. 6. 2022

Foto: Dimitris Vetsikas / Pixabay


Hrvatski hidrometeorološki zavod (DHMZ) raspisao je za vikend crveno upozorenje u Velebitskom kanalu. Bura će zadati glavobolje onima koji u petak idu na odmor, posebice prema jadranskoj obali. Stoga budite posebno oprezni na cesti,  jer su neke autoceste zatvorene, a ponegdje se ne može putovati kamperom.

Razlog je jaka, ponegdje i olujna bura. Njezini udari dosezat će brzinu između 75 i 130 kilometara na sat.

Crveni alarm za cijeli petek! 

Zbog jake bure objavljeno je nekoliko meteoalarma za zapad Hrvatske, a na području Velebitskog kanala objavljen je i crveni alarm.

Most i trajekt za Pag trenutno su zatvoreni, a prometnice Sv. Rok-Zadar i Delnice-Rijeka otvorene su samo za osobna vozila.

Gdje prebate biti posebno oprezni? 

  • Autocesta Zagreb-Ploče između Svetog Roka i Posedarja i Rijeka-Zagreb između izvoza Delnice i Kikovica otvorene su samo za osobna vozila, što znači da je autobusima i teretnim vozilima privremeno zabranjena vožnja.
  • Iz Hrvatskog autokluba dodaju i da je Jadranska magistrala između Bakra i Senja zatvorena za autobuse i kampere.
  • Narančasti alarm proglašen je na području Kvarnera i Malog Kvarnera, a žuti za područje zapadne Istre te sjeverne, zapadne i južne Dalmacije, javlja N1.
     

Paški most je zatvoren za sva vozila.

Prema aktualnim prognozama DHMZ-a, slična situacija bit će i u subotu, pa se i tada mogu očekivati ​​zatvaranje cesta.

Kakva je vremenska prognoza?

Danas i sutra povremeno će biti pljuskova i pljuskova s ​​grmljavinom, koji bi ponegdje mogli biti i izraženiji. Za vikend će biti sunčano i toplo vrijeme, ali vjetrovito uz sjeverac i buru na Jadranu, navode iz DHMZ-a.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.