(VIDEO) Švicarska policija se ne šali - zbog ove "sitnice" zaplijenili Pagani vrijedan 7 milijuna eura

Zar je stvarno moguće da auto zbog ovoga bude zaplijenjen?! Na jednom od švicarskih planinskih prijevoja prolaznici su imali što vidjeti.

Pagani Huayra Codalunga, vrijedan 7 milijuna eura, bio je pod lupom policije koja ga je potom zaplijenila. Zašto?

(VIDEO) Švicarska policija se ne šali - zbog ove "sitnice" zaplijenili Pagani vrijedan 7 milijuna eura Pagani
23. 2. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Činjenica je da se, što se prometnih prekršaja tiče, švicarski policajci nisu za šaliti i oni u pravilu ne poznaju milosti. Švicarske kazne, posebno za prebrzu vožnju, vrlo su visoke, a i drugi se prekršaji shvaćaju vrlo ozbiljno.Pagani Huayra Codalunga nije zaustavljen zbog prebrze vožnje (iako je lako moglo biti učinjeno nekoliko puta), već zbog stvari koje na prvi pogled izgledaju vrlo "marginalno". Ali ne ako pitate policiju.

 
Zar je stvarno moguće da auto zbog ovoga bude zaplijenjen?!

Razlog zahvata leži, kako je u komentarima naveo autor gornjeg videa, fotograf Freddie Atkins, u neispravnoj prednjoj tablici. Zalijepljen je na donji dio otvora za dovod zraka na braniku i usmjeren je prema gore. Na taj način nije odmah vidljiv policiji i kamerama kontrole prometa, što nije u skladu sa švicarskim (ali i europskim) zakonodavstvom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Freddie Atkins (@tfjj)

U kojoj drugoj zemlji bi vozač ovakvog superautomobila dobio upozorenje policije, ali očito ne u Švicarskoj. Nije jasno kakav je epilog priče, no vlasnik vjerojatno nije dugo bio bez svog dragocjenog konja, prema (posljednjoj) registarskoj oznaci očito se radi o vozilu tvornice Pagani, jer je ovoga vozio i YouTuber Shmee150 točan automobil kada je posjetio tvornicu, a sve skupa ovjekovječeno u video isječku ispod.

 
Uz nepropisno postavljenu registarsku pločicu, dodatni razlog može biti neposjedovanje zimske opreme (Codalunga gotovo sigurno nema postavljene zimske gume), ili pak - prebrza vožnja.

Što je zapravo Codalunga?

Pagani Huayra Codalunga je derivat obične Pagani Huayre i jako je ograničen. Izgrađeno je samo pet automobila, a sve pokreće V12 motor Mercedes-AMG podrijetla, snage 626 kilovata (812 konjskih snaga) i preko 1000 Nm okretnog momenta. Cijena je, kako je već rečeno, preko sedam milijuna eura.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.