Pagani Huayra vozi se oko malog sela u Vijetnamu, a pokreće ga motor iz starog Daewooa

Ako mislite da vam za Pagani Huayru prijeko treba brdo novca, 'varate se'…
 

Pagani Huayra vozi se oko malog sela u Vijetnamu, a pokreće ga motor iz starog Daewooa YouTube
19. 1. 2024

Pagani Huayra vozi se ulicama vijetnamskog sela. To je replika superautomobila sulude vrijednosti, koju su izradili lokalni momci. Tim koji stoji iza YouTube kanala NHẾT TV već je proizveo mnoge replike superautomobila (Lamborghini Aventador, Bugatti Chiron i Ferrari La Ferrari), ali Huayra je njihov najnoviji projekt koji oduzima najviše vremena.

 
5000 dolara za repliku - 3,4 milijuna dolara za original

 
Na njegovu 'izgradnju' potrošili su 500 dana i potrošili 5000 dolara (4570 eura). To je mizerna cijena u usporedbi s 3,4 milijuna koliko je koštala originalna Huayra.

I kako su to uspjeli? Tim mladih ljudi, inače velikih automobilskih entuzijasta, zasukao je rukave i napravio impresivnu repliku koja zahtijeva puno inženjerskog umijeća. Inspirirani su pristupačnim fotografijama Paganija i detaljnim 3D modelima kako bi se što više približili originalu.

Gotovo isti kao original

Replika ne sliči originalu samo na prvi pogled. Prilikom dizajniranja Huayre, tim nije zaboravio na posebnu rasvjetu, poklopce, ispušne cijevi pa čak i 'Gullwing' vrata. S obzirom na to da su na raspolaganju imali samo nekoliko fotografija i modela, uspjeli su postići apsolutno izvrstan rezultat. Pažljivijim promatranjem, međutim, uočili biste neke razlike, primjerice u omjeru između kotača i proporcijama stražnjeg dijela. Ali to su sitnice.

 
Umjesto AMG-ovog 12 cilindara - Daewoov mlin

Pažnju su posvetili i detaljima u unutrašnjosti vozila. Za tu su namjenu osmislili prilagođenu armaturnu ploču, upravljač i sjedala koji u potpunosti podsjećaju na one u originalu. Vozilo pokreće četverocilindrični benzinski motor koji su mladići izvadili iz starog Daewooa Espera. Motor smješten u sredini oponaša twin-turbo V12 koji pokreće Huayru. Cijeli proces izrade automobila tim je objavio na YouTube kanalu NHẾT TV.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.