Šaškin i Bitterman mogu sve i jači su od sudbine, no njihov Cam Am koji je dugačak poput Fiće i koji se kvari slaba im je karika

Ovo je DRAMA a ne meksičke sapunice! NO PASARAN - nema odustajanja! Bit ćemo spremni za današnju i 4. etapu! Upravo stigli u bivak! Kiša nas prala cijelim putem! Imamo dva sata za spavanje, mehaničari već šarafe i izazov su sutra novih 511 km relija! Sad znam zašto ga nazivaju najtežim na svijetu! Nevjerojatne su napore izdržali naši i za koji sat kreće nova jurnjava, oni sigurno mogu, no nije sigurno može li ih pratiti francuska samogradnja

Šaškin i Bitterman mogu sve i jači su od sudbine, no njihov Cam Am koji je dugačak poput Fiće i koji se kvari slaba im je karika start press
10. 1. 2019

Sjajne vijesti jučer su počele pristizati već oko ranog podneva iz Perua. Šaškin i Bitterman bili su odlični. 31. nakon WP6, etapnog mjerenja od njih osam!!!! Još malo im je nedostajalo do cilja, a potom opet peh s Cam-Am-om, čudovište koje je za koji milimetar duže od Fiće i koje se kvari na ovoj utrci kao i što se Zastave kvarile! Cro Dakar Team krenuo je u treću etapu fenomenalno. Startali su kao 68., a u jedom trenutku bili su i 30. s mogućnošću da "skinu" bar još njih pet u ovoj brzinsko zahtjevnoj dionici dugačkoj gotovo 500 kilometara. Pobjedu je odnio Stephane Peterhansel u Miniju, Sainz je u sličnim poteškoćama kao i Šaškin završio na 62. mjestu! No ni on se ne predaje. N. AL-ATTIYAH u Toyoti završio je kao drugi, no vodi u ukupnom poretku. Šaškin je sveukupno 68., a etapu je završio kao 75. i ono što je najvažnije i dalje je u utrci. J. PRZYGOñSKI bio je treći u Miniju sa zaostatkom od 11 min! Garafulić 14., Loeb 11. Kasni 42 min! U generalnom poretku vodi Nasser Al-Attiyah ispred Yazeed Al Rajhi (+6 min) te Peterhansela u Minijima (+7 min)
10 h i 10 min. trebalo je Šaškinu za 3. etapu. U prvim ranojutarnjim trenucima nije se znalo jesu li naši momci u utrci i dalje, jer na cilj su zakasnili sudbonosnih 10 minuta! Prijetila im je i diskvalifikacija zbog prekoračenja vremena. U svakom slučaju bila je to ogromna drama, s happy endom, jer naši su se vratili u 450 kilometara udaljeni bivak i već otklonili kvar. Sutra ih čeka start četvrte etape, dugačke 511 kilometara i sasvim je sigurno da će Šaškin, Bitterman i Peljhan izdržati, no veliko je pitanje hoće li i beštija od 192 konja koja ih baš i ne služi najbolje.

Bili su i 31., pa im je puknuo mjenjač kojeg su u utrci s vremenom uspjeli zamijeniti novim, imali su i gumi defekt i ipak se domogli cilja. Da li na vrijeme?
Posljednji 71. na službenoj ciljnoj listi je ERIK VAN LOON u Toyoti koji je treću etapu "odvozio za 09h 14' 51'', ili plus 05h 20' 20'' više od pobjednika Peterhansela. Sainz je isto tako imao velikih problema i završio je kao 66. Iza Šaškina i s vremenima iznad 10 sati ciljnom su ravninom prošle još dvije posade.

Danijel Šaškin je nakon urnebesne utrke i nevjerojatnih događanja izjavio: - Prošli smo ciljem, a to je najvažnije! Suze radosnice su nam išle nakon sto smo nakon 10 sati DRAME uspjeli! A sad još 450 km do bivka i to po cesti smrti! Ovo je sport, išli smo odlično, popeli se sa 70. mjesta na 30. pa ponovo potonuli. Ines, samo za tebe da vidiš kako je sve ok! IDEMO DALJE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.