Boris Garafulić, čileanski Hrvat nakon prve etape Dakra na 16. mjestu, Šakin 61., a Tomislav Glavinić odustao

Nasser Al-Attiyah u Toyoti pobjegao drugoplasiranom Carlosu Sainzu u Miniju gotovo dvije minute, Garafuliću 6,47 min, a Šaškinu 26,25 min

Boris Garafulić, čileanski Hrvat nakon prve etape Dakra na 16. mjestu, Šakin 61., a Tomislav Glavinić odustao DPPI/Start
7. 1. 2019

Boris Garafulić u tvorničkom Miniju prvu je etapu dugačku 87 kilometara završio na odličnom 16. mjestu sa zaostatkom od 6 minute i 47 sekundi za vodećim Katarcem Nasserom Al-Attiyahom u Toyoti. Prvoplasirani je ostavio iza sebe za 1,59 minutu prošlogodišnjeg pobjednika Carlosa Sainza, koji vozi isti auto kao i čileanski Hrvat. Na trećem mjestu završio je Jan Pryzygonski u Miniju koji kasni točno dvije minute. Zanimljivo je da je deseterostruki svjetski prvak u WRC-u, Sebastien Loeb u Peugeotu završio na 13. mjestu prvu etapu sa 40 sekundi prednosti ispred  Borisa Garafulića.

Daniel Šaškin i Saša Bitterman odlično su bili vozili prvu dionicu prve etapa kad su bili među najbržima, no kasnije su padali u poretku i drže i bolja mjesta od direktnih konkurenata koji voze slične automobile, poput njihova CAM AM-a. Završili su na solidnom 61. mjestu prvu etapu sa zaostatkom od 26 minute i 25 sekundi. Kasne, recimo, za 36. plasiranim T.Coronelom u Jefferies Dakar Rallyju manje od deset minuta. Hrvat Tomislav Glavinić završio je sa svojim vozačem Maldonadom utrku već nakon prve etape.  

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.