Održan 7. simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara

Jednodnevna stručna konferencija namijenjena stručnjacima iz područja patronažne skrbi održana je danas u Zagrebu 

Održan 7. simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara Grad Zagreb
1. 3. 2019

Sedmi simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara (HUPS), jednodnevna stručna konferencija na kojoj je niz predavača i stručnjaka iz područja patronažne skrbi podijelio svoja znanja i iskustva, održana je danas u Kongresnom centru Forum.

Prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, pokrovitelja simpozija, patronažne sestre su edukatori, savjetnici, nutricionisti, sociolozi i mentori, no prije svega dobre i plemenite osobe koje svoj posao obavljaju s velikom voljom i ljubavlju.

"Potrudit ću se što je prije moguće organizirati prijedlog predsjednice HUPS-a,  da se patronažnim sestrama omogući besplatno parkiranje po gradu Zagrebu zbog bolje mobilnosti", najavio je Bandić, dodajući da su to zaslužile.

"Sretna sam što su patronažne sestre prepoznale važnost zajedničkog djelovanja u okviru stručnih udruga i značaj daljnje edukacije, a posebno sam ponosna na podršku i pokroviteljstva koje dobivamo od strane najviših državnih institucija", istaknula je predsjednica udruge Suza Valenčak. 

Podsjetimo, HUPS je osnovan 2010., a okuplja više od 300 članova iz cijele Hrvatske. Kada je riječ o Zagrebu, patronažnu djelatnost na području grada 
obavlja oko 150 timova, s punim radnim vremenom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.