Svjetski dan bolesnika obilježen akcijom dobrovoljnog darivanja krvi

U povodu 27. Svjetskog dana bolesnika, Hrvatska udruga medicinskih sestara organizirala je tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi 

Svjetski dan bolesnika obilježen akcijom dobrovoljnog darivanja krvi Grad Zagreb
11. 2. 2019

Hrvatska udruga medicinskih sestara organizirala je u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, pod geslom "Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima", u povodu 27. Svjetskog dana bolesnika. 

Kako je tom prigodom istaknuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, darivanje krvi najdragocjeniji je i najplemenitiji čin koji čovjek može napraviti u životu, a ujedno i najbolji način obilježavanja Svjetskog dan bolesnika.

"Treću godinu zaredom organiziramo dobrovoljno darivanje krvi, jer smatramo da je to najljepši dar koji možemo dati našim bolesnicima, kazala je predsjednica HUMS-a Tanja Lupieri. 

"Uz grad Zagreb u akciju su uključeni i KBC Osijek, Opća bolnica Varaždin, KBC Rijeka, KBC Split i Opća bolnica Dubrovnik. Iz godine u godinu sve je veći broj dobrovoljnih darivatelja, a ove godine uključili smo i punoljetne učenike srednjih škola, studente sestrinstva, radno aktivne sugrađane, a podrška su nam i umirovljene medicinske sestre", zaključila je Lupieri. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.