Već prvog radnog dana dala je neopoziv otkaz, a njena poruka nadređenima nasmijala je mnoge

- Ne bu mene šef zajeb... Nek' se drži dogovora i nek' ne mulja. Dogovorili smo se da radim od doma, a on me već u ponedjeljak tražio da dođem na posao, kazala je zezantica na Redditu.

Prije potpisivanja ugovora o novom radnom mjestu sve odgovornosti, uvjeti i prava moraju biti jasno dogovoreni s poslodavcem. Jedino tako kasnije neće bilo biti nesporazuma (ili još gore: svađa i loše volje). Ukratko, radi se o svim onim stvarima kao što su: plaća, godišnji odmor i radno vrijeme, božićnica....
 

Već prvog radnog dana dala je neopoziv otkaz, a njena poruka nadređenima nasmijala je mnoge Tadeusz Różnicki from Pixabay
11. 1. 2022

Korisnica @meghanerd na Redditu se već prvog dana svog nastupa na poslu uvjerila da su stvari jasne, no onda je, prema izvješćima sada već bivšeg šefa, ustanovila da to nije tako.

Naime: dogovor je bio da u pravilu radi od kuće (tj. na daljinu), a u ured dolazi samo po potrebi.

I tako je tog prvog dana poslala poruku da radi od kuće i da će im se pridružiti oko podneva, nakon čega joj je šefica odgovorila: “Zašto od kuće?” Kako bi objasnila @meghanerd da je dogovor da dođe u ured samo prema potrebi. Šef je tada (vidno) nevoljko uzvratio: "Ne, nisam vam to rekao. Dogovor je da u ured dolazite ponedjeljkom, srijedom i petkom i tamo ste od 9 do 17 sati, a utorkom i četvrtkom radiš od kuće. Ne mogu te pokrivati ​​toliko dana u tjednu."

"Če že menjate pogoje dela, o katerih smo se pred tem dogovorili, Vas naprošam, da mi jih zapišete na papir, da jih lahko še enkrat preberem," je šefici odgovorilo dekle, na kar je šefica odgovorila, da bo očitno potreben sestanek z delovno skupino, da bi se pogovorili o napačno razumljenih pogojih dela.

Djevojka je tada napisala da je “stvarno sretna što je čula razliku između 'DOĆI U POTREBI i STANJA U UREDU', a šef ju je tada zamolio da taj dan dođe u ured.” Ne, odustajem, "rekla je korisnica Reddita. Šef je potom zahtijevao da uzme otkazni rok od dva tjedna. Također ovaj put djevojka nije odustala i inzistirala je na svojoj odluci. Dodala je da će isti dan ostaviti svoju osobnu iskaznicu i ključeve na stolu. Reddit je bio impresioniran njezinom principijelnošću i hrabrošću. Mnogi su bili mišljenja da je dobro postupila za sebe. "Više ljudi bi trebalo biti poput vas", citiran je jedan komentator Reddita.
 

 Bored Panda.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.