Slovenci ukidaju mjere! Od ponedjeljka slobodno u restorane, noćne klubove, trgovine..., maske i distanca ostaju

Janez Janša izdao komandu: - Od ponedjeljka u Sloveniji ukidaju se sva epidemiološka ograničenja u industriji, trgovini, turizmu i ugostiteljstvu i drugim uslužnim djelatnostima. Odgovor je to na zahtjeve građana i gospodarstva, sve uz "nadzor" zdravstvene struke.

Zaštitne maske i distanca i dalje na snazi. Uvjet PCR-a više se neće morati dokazivati. Radno vrijeme restorana će biti relaksirano, otvorit će se noćni klubovi, a ograničenja broja dopuštenih osoba više neće vrijediti za uslužne djelatnosti.
 

Slovenci ukidaju mjere! Od ponedjeljka slobodno u restorane, noćne klubove, trgovine..., maske i distanca ostaju ivabalk /Pixabay
19. 2. 2022

Foto: ivanbalk/pixabay

Uvjet PCR-a i sva druga ograničenja na gospodarskom planu bit će tako u potpunosti eliminirana, a morat će se i dalje poštivati ​​opća pravila za korištenje zaštitnih maski, dezinfekciju, međuljudsku udaljenost i ventilaciju prostorija.
 

Vlada je u ublažavanju mjera protiv epidemije usvojila uravnotežen pristup koji i dalje štiti zdravlje najugroženijih skupina ljudi, a pritom omogućuje najnormalniji život ljudi, a slovenskom gospodarstvu poslovno okruženje u kojem može učinkovito poslovati. Ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek ocijenio je sjednicu Vlade.

Kako je napisao, Vlada je prilikom odlučivanja o ukidanju mjera uzela u obzir mišljenje medicinske struke i stanje epidemije.

"Time smo odgovorili na pozive gospodarstva onoliko koliko nam je zdravstvena struka dopustila", naglasio je ministar.

Počivalšek je pozvao na daljnju odgovornost. "Samo će gospodarstvo moći funkcionirati jednako intenzivno i učinkovito kao što će to raditi zdravi zaposlenici", rekao je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.